BACK TO
TOP
Business

Πρόσληψη νέου CEO ανακοίνωσε η Syngenta

Tην πρόσληψη του J. Erik Fyrwald, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της αμερικανικής εταιρίας χημικών Univar Inc., στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με ισχύ από 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε η Syngenta στις 25 Μάη.

Πρόσληψη νέου CEO ανακοίνωσε η Syngenta

1
0
Ο Erik αντικαθιστά τον John Ramsay, ο οποίος ήταν μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος από το Νοέμβριο του 2015

O Michel Demaré, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανέφερε: "Έπειτα από ενδελεχή αναζήτηση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πως οι ηγετικές ικανότητες και η αξιοσημείωτη εμπειρία του Erik, τόσο στον τομέα της γεωργίας όσο και στον τομέα των χημικών, σε συνδυασμό με το επιτυχημένο ιστορικό του ως Διευθύνων Σύμβουλος τον έκαναν τον ιδανικό υποψήφιο για το ρόλο αυτό. Ο Erik έχει επιδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του τη δυνατότητα να λειτουργεί επιτυχώς σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να σχεδιάζει και να ηγείται στρατηγικών που οδηγούν σε εντυπωσιακή δημιουργία αξίας. Προσβλέπω στο να συνεργαστώ μαζί του για να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της Syngenta.

"Ευχαριστώ τον John για την υποδειγματική ηγεσία της Syngenta κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών. Διασφάλισε πως η εταιρία θα συνεχίσει να προχωράει μπροστά τόσο στρατηγικά όσο και λειτουργικά, και ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Τρέφει της ειλικρινούς εκτίμησής μου για το ότι ανέλαβε αυτήν την πρόσθετη ευθύνη σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρία. Ο John διατέλεσε με αξιοσημείωτη επιτυχία ως Chief Financial Officer για τα τελευταία εννέα χρόνια. Θα συνεργαστεί στενά με τον Erik για την εξασφάλιση μιας ομαλής μετάβασης και την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την ChemChina.

Ο John Ramsay, προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος και CFO, ανέφερε: “Καλωσορίζω τον Erik στο νέο του ρόλο και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου για την υποστήριξη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ώστε να διασφαλίσουμε πως η εταιρία θα συνεχίσει να προχωράει με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο Erik Fyrwald, νέος Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε: "Για πολλά χρόνια θαύμαζα τη Syngenta όντας απλός παρατηρητής και είμαι πανευτυχής, ως εκ τούτου, για το ότι επιλέχθηκα να ηγηθώ της εταιρίας στην επόμενη συναρπαστική φάση της διαδρομής της. Προσβλέπω στο να γνωρίσω τους υπαλλήλους, επικεφαλής, πελάτες και άλλες ομάδες κοινού ενδιαφέροντος μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Ιούνιο και να συνεργαστώ μαζί τους για να πετύχουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Βιογραφικό του J. Erik FyrwaldΟ κ. Fyrwald πέρασε 27 χρόνια στη DuPont όπου κατείχε θέσεις αυξημένης ευθύνης στους τομείς της τεχνολογίας, παραγωγής, των πωλήσεων και του marketing, τον στρατηγικό σχεδιασμό και την ηγεσία τόσο σε τοπικό επίπεδό όσο και σε παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων χρόνων στην Ασία. Το 2003, ο κ. Fyrwald ανέλαβε τη θέση του Group Vice President της DuPont Agriculture and Nutrition, η οποία περιλάμβανε τις Pioneer Seed, DuPont Crop Protection Products και Solae Food Ingredients. Ταυτόχρονα, ο κ. Fyrwald διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Crop Life International για δύο χρόνια

Το 2008, ο κ. Fyrwald ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nalco, μίας παγκοσμίως κορυφαίας εταιρίας παροχής προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης υδάτινων πόρων, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το Δεκέμβριο του 2011, η Nalco εξαγοράστηκε από την EcoLab. Ο κ. Fyrwald συνέχισε ως Πρόεδρος της EcoLab μέχρι το Μάιο του 2012, όταν και ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Univar, μιας παγκοσμίως κορυφαίας εταιρίας παραγωγής χημικών προϊόντων και παροχής συναφών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών εφοδίων

Ο κ. Fyrwald μετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια της Eli Lilly and Company (συμπεριλαμβανομένης και της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας) και της Society of Chemical Industry. Κατέχει πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το πανεπιστήμιο του Delaware και έχει ολοκληρώσει το Advanced Management Program στο Harvard Business School
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία