BACK TO
TOP
Business

Απέρριψε η Monsanto την πρόταση εξαγοράς της Bayer

Σε επιχειρηµατικό µπρα-ντε-φερ εξελίσσεται η διαπραγµατευτική διαδικασία µεταξύ Bayer και Monsanto, µε τις εξελίξεις να θέλουν την τελευταία, να απορρίπτει τη γενναιόδωρη πρόταση εξαγοράς των 62 δις δολαρίων, προσδοκώντας προφανώς να «πέσει στο τραπέζι» ένα ακόµη µεγαλύτερο ποσό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Απέρριψε η Monsanto την πρόταση εξαγοράς της Bayer

4
0
Το «προξενιό»µεταξύ των δύο εταιρειών, ξεκίνησε αρχικά ως φήµη που ήθελε τη Bayer να εκδηλώνει ενδιαφέρον εξαγοράς για τη Monsanto. Οι φήµες επιβεβαιώθηκαν σύντοµα, µε την πρόταση εκ µέρους του γερµανικού κολοσσού, της τάξεως των 62 δις δολαρίων, ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε 122 δολάρια ανά µετοχή, «µια πλήρης και σίγουρη ανταλλακτική αξία για τους µετόχους», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τη Bayer. Ενδεικτικά αναφέρεται, πως η αµερικανική εταιρεία Monsanto, απασχολεί περίπου 20.000 υπαλλήλους ενώ την ίδια στιγµή ο γερµανικός κολοσσός Bayer, περίπου 117.000

Και ενώ η αγορά στοιχηµάτιζε στην υπογραφή της συµφωνίας, η Monsanto ανέφερε, πως απορρίπτει την προσφορά της Bayer, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανεπαρκή». Σύµφωνα µε δηµοσίευµα του Reuters, η Monsanto πιστεύει, πως η προσφορά θα λάβει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισµού και θέλει να κρατήσει ανοιχτό το διάλογο µε τη Bayer, ωστόσο θεωρεί, πως οι µέτοχοί της αξίζουν µια καλύτερη προσφορά.

Από την πλευρά της, η Bayer, µέσω του Προέδρου του ∆.Σ. της, Βέρνερ Μπάουµαν, επανέλαβε πως πρόκειται για µια γενναιόδωρη προσφορά, δήλωσε ικανοποίηση που παραµένει ανοιχτός ο δίαυλος της επικοινωνίας καθώς και η Monsanto αναγνωρίζει τα αµοιβαία οφέλη που θα προκύψουν από τη συµφωνία και ανέφερε πως θα συζητηθούν ζητήµατα πιθανής χρηµατοδότησης, είτε ρυθµιστικά, που σχετίζονται µε τη συναλλαγή χωρίς να προβεί σε άλλες διευκρινιστικές δηλώσεις.

Να σηµειωθεί, πως ενώ στα πρώτα χρόνια, οι γενετικά τροποποιηµένοι σπόροι που ξεκίνησε πρώτη να  εµπορεύεται η Monsanto, δέχθηκαν δριµεία κριτική, πλέον αποτελούν την πλειονότητα καλαµποκιού και σόγιας που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ και µέσω της εξαγοράς, η Bayer, προσδοκά να επικρατήσει στην παγκόσµια αγορά µέσα από µια εταιρεία-γίγαντα στο χώρο των φαρµάκων, των εντοµοκτόνων και των γενετικά τροποποιηµένων οργανισµών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία