BACK TO
TOP
Business

Από τον Ιούλιο παράγει χαλούµι η ∆ωδώνη

Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του, εισέρχεται το πλάνο της ∆ωδώνη ΑΕ για την απόκτηση παραγωγικής παρουσίας και στην αγορά της Κύπρου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Δωδώνη

1
0
Το εργοστάσιο παραγωγής χαλουµιού, που ετοιµάζει η ηπειρώτικη γαλακτοβιοµηχανία, στη Λεµεσό από το Σεπτέµβριο του 2015, ολοκληρώνεται κατασκευαστικά και εξοπλιστικά εντός Ιουνίου και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει την παραγωγή του µέσα στον Ιούλιο

Το σχετικό χρονοδιάγραµµα γνωστοποίησε στην Agrenda ο αναπληρωτής διευθύνων σύµβουλος της ∆ωδώνη ΑΕ, Μιχάλης Παναγιωτάκης, σηµειώνοντας πως η επένδυση προσέγγισε σε δαπάνη τα 5 εκατ. ευρώ και πως υλοποιήθηκε µέσω της θυγατρικής «Dodoni Dairy Products Ltd», η οποία συστάθηκε στην Κύπρο για το σκοπό αυτό.

Στόχος της ∆ωδώνη, όπως αποκαλύπτει το ανώτατο διοικητικό της στέλεχος, είναι να παράξει, µέσω της συγκεκριµένης παραγωγικής µονάδας, περί τους 3.000 τόνους χαλουµιού, ετησίως, τους οποίους θα εξάγει σε όλες τις χώρες του κόσµου, όπου ήδη διατηρεί εµπορική παρουσία

«Θα απευθυνθούµε εµπορικά σε όλο τον κόσµο. Άλλωστε ήδη έχουµε στη γκάµα των προϊόντων µας το χαλούµι, το οποίο, για την ώρα, το αγοράζουµε από την Κύπρο και το εµπορευόµαστε», αναφέρει ο συνοµιλητής µας και διευκρινίζει πως «η αγορά του χαλουµιού είναι εφάµιλλη της φέτας κι επειδή πρόκειται για ένα προϊόν γεωγραφικής ένδειξης, έπρεπε να κατασκευάσουµε εργοστάσιο στη Μεγαλόνησο, προκειµένου να έχουµε τη δική µας παραγωγή»

Για την κάλυψη των αναγκών της µονάδας σε πρώτη ύλη, η κυπριακή θυγατρική της ∆ωδώνη έχει συνάψει σχετικές συµφωνίες συνεργασίας µε τοπικούς παραγωγούς, από τους οποίους (σ.σ. µε δεδοµένο ότι για ένα κιλό χαλούµι απαιτούνται γύρω στα 4 κιλά πρώτης ύλης) θα προµηθεύεται κάθε χρόνο περί τους 12.000 τόνους γάλακτος, αιγοπρόβειο κι αγελαδινό, καθώς θέλει να παράξει όλους τους τύπους του προϊόντος



∆εν έχουµε εγκαταλείψει κανέναν παραγωγό«Παρά τα προβλήµατα στην αγορά, δεν έχουµε εγκαταλείψει ούτε έναν παραγωγό στο πρόβειο γάλα, ενώ στο αγελαδινό αγοράζουµε ανάλογα µε τις ανάγκες µας και µόνο από Έλληνες παραγωγούς το 100% της πρώτης ύλης που χρειαζόµαστε» ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτάκης.

Για  τις προµήθειες πρόβειου γάλακτος, σύµφωνα µε το συνοµιλητή µας, «η ∆ωδώνη δίνει τιµές λίγο πάνω από 1 ευρώ». Πάντως, πηγές της Agrenda αναφέρουν ότι στο πρόβειο η εταιρεία δίνει τέσσερις διαφορετικές τιµές εκκινώντας από τα 88 λεπτά και όντως σε κάποια γάλατα δίνει και πάνω από 1 ευρώ

Πάνω από 40 λεπτά το αγελαδινόΌσον αφορά στο αγελαδινό γάλα, όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτάκης «αν και η τιµή έχει πέσει στα τάρταρα κι οι ανταγωνιστές αγοράζουν µε 27 ή 30 λεπτά το κιλό, εµείς δίνουµε την υψηλότερη τιµή στην αγορά, ψωνίζοντας µε πάνω από 40 λεπτά το κιλό. Και αυτό το κάνουµε γιατί θέλουµε να υποστηρίξουµε την ελληνική κτηνοτροφία, η οποία στις τιµές που προείπα δεν είναι βιώσιµη».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία