BACK TO
TOP
Business

Το 100% των LAFCO και GRINCO ελέγχει η Μύλοι Λούλη

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό ότι απέκτησε το 100% της εταιρείας LAFCO Leader Asian Food Company Ltd έναντι τιμήματος 1.600 ευρώ.

0
0

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τελικά η εταιρεία συμμετέχει με 100% στην εταιρεία GRINCO Holdings Limited, με έμμεση συμμετοχή 60% μέσω της θυγατρικής της LAFCO Leader Asian Food Company Ltd και με άμεση συμμετοχή 40%.

Υπενθυμίζεται ότι η Grinco Holdings Limited, είχε συσταθεί από τον όμιλο Λούλη και την Chipita Participations Limited (θυγατρική της Chipita), με σκοπό την από κοινού δραστηριοποίησή τους στην αγορά της Ινδίας. Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο η εταιρεία Μύλοι Λούλη ανακοίνωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη αγορά αυτόνομα, χωρίς την συμμετοχή της Chipita και με μικρότερου μεγέθους επένδυση. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην απόκτηση του ποσοστού που έλεγχε η Chipita στην κοινή εταιρεία που είχαν συστήσει για τον σκοπό αυτό, με την επωνυμία Grinco Holdings Ltd, έναντι τιμήματος 40.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφερόταν ότι θα εισερχόταν στην αγορά της Ινδίας με μία μικρότερη επένδυση της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, αντί του αρχικού πλάνου για επένδυση περίπου 15 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται ότι είναι απόρροια των αρχικών ερευνών στην αγορά της Ινδίας οι οποίες έδειξαν ότι η δημιουργία αλευρόμυλου δεν ενδείκνυται στην παρούσα χρονική περίοδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία