BACK TO
TOP
Business

Νέα μονάδα παραγωγής της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο

Η ΦΑΓΕ επενδύει 100 εκατ. στο Λουξεμβούργο, όπου έως το 2018 θα λειτουργήσει το τρίτο εργοστάσιο.

Νέα μονάδα παραγωγής της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο

0
0

Νέα μονάδα παραγωγής στο Λουξεμβούργο θα δημιουργήσει η Φάγε International και όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Αθανάσιος Γ. Φιλίππου μαζί με τον Υπουργό Οικονομίας Ετιέν Σνάιντερ, πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, μετά την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ισχυρή γαλακτοβιομηχανία ενισχύει την παραγωγική της δυναμική προχωρώντας στην δημιουργία νέας μονάδας, στη βιομηχανική ζώνη Wolser Bettembourg-Dudelange.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα το νέο εργοστάσιο θα ανοίξει στα τέλη του 2018, ενώ θα έχει παραγωγική δυναμικότητα -σε πρώτη φάση- 40.000 τόνων γιαουρτιού ετησίως, το οποίο θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν τις άδειες να έχουν εκδοθεί παραγωγή για 80.000 τόνων ετησίως.

Το νέο εργοστάσιο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περί τους 180.000 τόνους γάλακτος ετησίως και προς τούτο μένει να αντιμετωπιστεί το θέμα της προμήθειας, καθώς το συγκεκριμένο τονάζ αποτελεί επί της ουσίας τη μισή παραγωγή γάλακτος στο Λουξεμβούργο. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία