BACK TO
TOP
Business

Σε δίνη μετασχηματισμού, ελέω πτώσης των κερδών η Cargill

Συνεχίζει τη στρατηγική αναδιάρθωσης του χαρτοφυλακίου της ο αµερικανικός κολοσσός Cargill, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες στην κερδοφορία του ελέω της πτώσης των τιμών των αγροτικών εμπορευμάτων.

Η Cargill εξαγόρασε βιομηχανία ιχθυοτροφών

1
0
Η εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και 151 χρόνια σε διεθνές επίπεδο σε μια ευρεία γκάμα αγροτικών προϊόντων όπως είναι τα βοοειδή, τα σιτηρά, κλπ βρίσκεται σε μια δίνη μετασχηματισμού. Υπενθυμίζεται ότι κατά το προηγούμενο έτος πούλησε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 2,4 δισ. δολαρίων συμπεριλαμβανομένου του τμήματος για το χοιρινό κρέας στις ΗΠΑ

Η Cargill κατά το 4ο εξάμηνο πέρσι κατέγραψε για πρώτη φορά καθαρές απώλειες μετά από 14 χρόνια. Ενώ, στις 15 Αυγούστου -σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg- τα καθαρά κέρδη της έφτασαν μόλις τα 15 εκατ. δολάρια, όταν οι λειτουργικές απώλειες αγγίζουν τα 19 εκατ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια αυτοκρατορία που έχει παρουσία σε 70 χώρες και απασχολεί περίπου 150.000 ανθρώπους.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Cargill δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα λόγω της παρούσας κατάστασης στην αγορά αγροτικών εμπορευμάτων. Ακολουθούν οι ανταγωνιστικές προς αυτή εταιρείες Archer-Daniels-Midland Co. και Bunge Ltd.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία