BACK TO
TOP
Business

Καρέ εγκρίσεων πήρε η διάσωση της Μαρινόπουλος

Σε τροχιά διάσωσης εισέρχεται η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» καθώς το σχετικό σχέδιο που υπέβαλε η εταιρεία Σκλαβενίτης στους εμπλεκόμενους φορείς, συναντά την αποδοχή τους. Τελευταία εξέλιξη, η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος και από την Τράπεζα Πειραιώς το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά και αργότερα από την Εθνική Τράπεζα.

Συναγερµός στην αγορά από το «πάγωµα» του ντηλ

3
0

Οι τράπεζες ανάβουν» το πράσινο φως» εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση του σχεδίου διάσωσης, οι προμηθευτές με την σειρά τους συναινούν στο «κούρεμα» των οφειλών που τους προτείνετε, ενώ την έγκρισή του δίνει και ο γαλλικός όμιλος Carrefour, στον οποίο ο Μαρινόπουλος οφείλει 170 εκατομμύρια ευρώ.

Το ακανθώδες ζήτημα της χρηματοδότησης του deal διάσωσης του Μαρινόπουλου, ξεπεράστηκε με ιδανικό τρόπο, καθώς οι εμπλεκόμενες πιστώτριες τράπεζες δίνουν την έγκρισή τους.

Τα διοικητικά συμβούλια της Eurobank και της Alpha Bank έδωσαν το τελικό οκ στη συμφωνία για τη χρηματοδότηση του Σκλαβενίτη, προκειμένου να διασωθεί ο Μαρινόπουλος και το παράδειγμά τους ακολούθησε και η Πειραιώς

Ήδη οι αρμόδιες επιτροπές των δύο τραπεζών έχουν εγκρίνει το σχέδιο και σήμερα τα διοικητικά τους συμβούλια αναμένεται να το αποδεχθούν. Άκρως σημαντικό είναι και το γεγονός, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόβλεψη και δόθηκε λύση και για την άκρως σημαντική ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Πρόκειται για το διάστημα μέχρι ότου να εκδικαστεί η υπόθεση για την υπαγωγή του Μαρινόπουλου στον πτωχευτικό κώδικα, όπου η εταιρία πρέπει να διατηρηθεί «ζωντανή» και λειτουργική.

Αυτό που προκύπτει από τις πληροφορίες είναι ότι η ενδιάμεση χρηματοδότηση θα αγγίζει το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 15 εκατομμύρια βάλει ο Σκλαβενίτης και τα υπόλοιπα θα προέρχονται από το τραπεζικό δάνειο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την βιωσιμότητα του σχεδίου διάσωσης του Μαρινόπουλου είναι και η στάση των προμηθευτών.

Σ’ αυτούς προτείνεται ένα «κούρεμα» των οφειλών της τάξης του 40-50% και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προμηθευτές έχουν την διάθεσή να συναινέσουν με τη σειρά τους.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως ο γαλλικός όμιλος Carrefour,  στον οποίο ο Μαρινόπουλος χρωστάει 170 εκατομμύρια ευρώ, προσφέρει την συγκατάθεσή του στο εν λόγω deal διάσωσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία