BACK TO
TOP
Business

Εγκαταλείπουν την Ιταλία οι ιδρυτές της FIAT

Σε μία πολύ ισχυρή - αν και εν πολλοίς συμβολική - κίνηση προχώρησε η οικογένεια Agnelli, που στο τέλος του 19ου αιώνα ίδρυσε τη Fiat και είναι μία από τις ισχυρότερες στην Ιταλία, καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στο γόητρο της χώρας που προσπαθεί να ορθοποδήσει και να τονώσει τις επενδύσεις της.

Εγκαταλείπουν την Ιταλία οι ιδρυτές της FIAT

2
0

Συγκεκριμένα, οι Agnelli μεταφέρουν την έδρα της επενδυτικής εταιρείας Exor με κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων και διατηρεί μετοχές των Fiat, Ferrari και Chrysler, στην Ολλανδία, εγκαταλείποντας το Τορίνο. Σημειώνεται πως η Fiat και η Ferrari έχουν ήδη μεταφερθεί στο Amsterdam.

Η πρόθεση της κίνησης είχε πρωτοεκφραστεί από τον πρόεδρο της εταιρείας John Elkaan, τρισέγγονο του ιδρυτή της Fiat Giovanni Agnelli τον Ιούλιο, περιγράφοντάς την ως

«φυσιολογική». Το CNN επικαλείται πηγή που λέει πως η «μετακόμιση» γίνεται ώστε να μπορεί η οικογένεια να επωφεληθεί από την εμπορική, νομική και οικονομική τεχνογνωσία που παρέχει το Amsterdam. «Οι επενδυτές περιμένουν από μία πολυεθνική εταιρεία να έχει ως βάση ένα διεθνές κέντρο», εξήγησε.

Οι βιομηχανικές δραστηριότητες των ομίλων θα παραμείνουν στην Ιταλία όπου απασχολούνται πάνω από 80.000 άτομα. Ο Elkaan αρνήθηκε πως η μεταφορά συνδέεται με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ωστόσο, σχολιάζοντας την κίνηση, ο πρόεδρος της Illy - της γνωστής φίρμας καφέ - σε συνέντευξή του στο συμπόσιο Ambrosetti είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του Renzi «δεν είναι ακόμη αρκετές για να κρατήσουν τις εταιρείες holding όπως αυτή των Agnelli στη χώρα».

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία