BACK TO
TOP
Business

Η καρδιά της αγροβιοτεχνολογίας στο σώμα της Bayer

Τιτάνα αγροβιοτεχνολογίας δηµιουργεί η εξαγορά της Monsanto από τη Βayer έναντι του αστρονοµικού ποσού των 66 δισ. δολαρίων, η οποία εφόσον ολοκληρωθεί θα αλλάξει τα δεδοµένα στο παραγωγικό µοντέλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Η καρδιά της αγροβιοτεχνολογίας στο σώμα της Bayer

0
0
Αναµφίβολα, πρόκειται για µία συµφωνία κολοσσιαίων διαστάσεων που φιλοδοξεί, σύµφωνα µε τους επικεφαλής των δύο εταιρειών, να προσφέρει ενισχυµένες λύσεις στους αγρότες, δηµιουργώντας ένα ηγετικό µηχανισµό καινοτοµίας για την επόµενη γενιά γεωργίας, καθώς η συναλλαγή αυτή συνενώνει δύο διαφορετικές, αλλά ιδιαίτερα συµπληρωµατικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που ενσωµατώνει την καρδιά της έρευνας της Monsanto στους τοµείς σπόρων και τεχνολογίας πολλαπλασιαστικού υλικού και την πλατφόρµα διαχείρισης κλιµατικών συνθηκών, µε τo ευρύ χαρτοφυλάκιο φυτοπροστασίας της Bayer. Μάλιστα, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο αγροεφοδίων εκτιµάται ότι θα θα αλλάξει το τοπίο στην γεωργία καθώς θα  απευθύνεται κυρίως σε ισχυρά και οργανωµένα παραγωγικά σχήµατα που θα µπορούν να «τρέξουν» τις νέες εξελίξεις. Όπως και να ‘χει η Ευρώπη, που µέχρι τώρα… αντιστεκόταν στην βιοτεχνολογία επειδή δεν είχε την τεχνολογία, τώρα µέσω της επιθετικής αυτής εξαγοράς κατακτά και αυτό το πεδίο, που αν µη τι άλλο δεν έχει µόνο θιασώτες. Εξάλλου, οι ανησυχίες για τη µορφή που θα έχει πλέον και η βιοµηχανία τροφίµων, καταγράφονται και µέσω του διεθνούς τύπου που µιλά για «συγχώνευση µεταµόσχευση»

Να σηµειωθεί ότι η οριστική συµφωνία, προϊόν πολύµηνων διαπραγµατεύσεων, επισφραγίστηκε από τα ∆ιοικητικά Συµβούλια των δύο εταιρειών την Τετάρτη 14 Σεπτεµβρίου σύµφωνα µε την οποία η Bayer θα αποκτήσει την Monsanto για 128 δολάρια Η.Π.Α. ανά µετοχή σε µια συναλλαγή σε µετρητά.  Σε κάθε περίπτωση η εξαγορά υπόκειται σε συνήθεις όρους ολοκλήρωσης, συµπεριλαµβανοµένης της έγκρισης των µετόχων της Monsanto της σύµβασης συγχώνευσης και της λήψης των απαιτούµενων εγκρίσεων από τις ρυθµιστικές αρχές. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναµένεται µέχρι το τέλος του 2017. Επιπλέον, η Bayer έχει δεσµευτεί σε ποσό 2 δισ. δολαρίων ΗΠΑ ως τέλος σε περίπτωση µη χορήγησης άδειας από τις αρχές ανταγωνισµού






Ενισχυµένες λύσεις για τους παραγωγούςΩς αποτέλεσµα, οι παραγωγοί σύµφωνα µε τα όσα υποστηρίζουν οι δύο εταιρείες εκτιµάται ότι θα επωφεληθούν από ένα ευρύ σύνολο λύσεων για την κάλυψη των τρεχουσών και µελλοντικών αναγκών τους, συµπεριλαµβανοµένων και αυτών σε σπόρους και τεχνολογίες πολλαπλασιαστικού υλικού, ψηφιακής γεωργίας και φυτοπροστασίας.

Η συνένωση αυτή φέρνει επίσης µαζί τις κορυφαίες δυνατότητες καινοτοµίας των δύο εταιρειών και τις τεχνολογικές πλατφόρµες της Ε & Α, µε ετήσιο προϋπολογισµό περί τα 2,5 δις. ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της Bayer, µεσοµακροπρόθεσµα, η συνδυασµένη επιχείρηση θα είναι σε θέση να ενισχύσει την καινοτοµία και να παράσχει βελτιωµένες λύσεις και µία βελτιστοποιηµένη ποικιλία προϊόντων που βασίζεται σε εµπεριστατωµένη γεωπονική πρόβλεψη υποστηριζόµενη από εφαρµογές ψηφιακής γεωργίας. Όλα τα παραπάνω αναµένεται να οδηγήσουν σε σηµαντικά και διαρκή οφέλη για τους παραγωγούς: από βελτιωµένη προµήθεια και αυξηµένη διευκόλυνση σε αυξηµένη απόδοση, καλύτερη περιβαλλοντική προστασία και βιωσιµότητα

 «Εισερχόµαστε σε µια νέα εποχή στον τοµέα της γεωργίας µε σηµαντικές προκλήσεις που απαιτούν νέες, βιώσιµες λύσεις και τεχνολογίες που θα  επιτρέψουν  στους παραγωγούς να παράγουν περισσότερα µε λιγότερα. Αυτή η συνένωση µε την Bayer θα πετύχει ακριβώς αυτό: ένα µηχανισµό καινοτοµίας σε συνδυασµό  µε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας της Bayer τους σπόρους παγκόσµιας κλάσης της εταιρείας µας και τα εργαλεία Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού  και ψηφιακής γεωργίας, θα βοηθήσει τους παραγωγούς να προσπεράσουν τα εµπόδια του αύριο. Μαζί,  η Monsanto και η Bayer θα οικοδοµήσουν πάνω στη µακρά µας παράδοση και αντίστοιχες υψηλές επιτυχίες στον τοµέα της γεωργίας, προσφέροντας πιο ολοκληρωµένες και διευρυµένες λύσεις στους παραγωγούς» δήλωσε ο πρόεδρος της Monsanto, Xιου Γκραντ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία