BACK TO
TOP
Business

Ναι στο «κούρεμα» λένε οι προμηθευτές Μαρινόπουλου

Tη συναίνεση του φαίνεται να δίνει το 60% των εμπορικών προμηθευτών της αλυσίδας στο σχέδιο Σκλαβενίτη.

Έκλεισε το μεγάλο deal Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη

0
0

Να συναινεί φαίνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πάνω από το 60% των εμπορικών προμηθευτών της αλυσίδας Μαρινόπουλος στο σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει η Σκλαβενίτης και περιλαμβάνει κούρεμα των απαιτήσεών που ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, γνωρίζουν ότι αν δεν «περπατήσει» το σχέδιο θα χάσουν στο σύνολο τα χρήματα τους.

Τυπικά η συναίνεση θα παρασχεθεί με υπογραφή του επίσημου κειμένου της συμφωνίας διάσωσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι έτοιμο ενδεχομένως εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα, οι εμπορικοί προμηθευτές φέρονται να συναινούν πρακτικά σε «κούρεμα» των υποχρεώσεών τους κατά 50% αλλά με εξόφληση του υπολοίπου τοις μετρητοίς και με την προοπτική ότι διατηρείται στη ζωή ο πελάτης τους, με νέα ιδιοκτησία και management.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στις διαδικασίες του άρθρου 106 βθ, πάνω στις οποίες στηρίζεται το εγχείρημα διάσωσης, απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις (κυρίως τράπεζες).

Η κατάθεση αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ αναμένεται να γίνει μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία