BACK TO
TOP
Business

Δικαίωση Αναπτυξιακής Λασιθίου για ενίσχυση Ένωσης

Έτσι πρέπει τώρα να επιστραφεί στο ταμείο της Αναπτυξιακής Λασιθίου το ποσό των 136.737 ευρώ.

2
0

Δικαιώθηκε η Αναπτυξιακή Λασιθίου στην έφεση που είχε καταθέσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών το 2007.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, σε έλεγχο που διενήργησε στο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας τυποποίησης πρώιμων κηπευτικών, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας. Διαπίστωσε ότι το έργο, που χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικά κονδύλια, εκτελέστηκε σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και είχαν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες νόμιμες άδειες, αλλά, κατά τη κρίση της, δεν είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου.

Η Αναπτυξιακή Λασιθίου κατέθεσε Έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της εν λόγω απόφασης δημοσιονομικής διόρθωσης και δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής και δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, που παρέλαβε την απόφαση δήλωσε: «Η έκδοση της οριστικής απόφασης και η αποδοχή της Έφεσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δίνει τέλος σε ένα σοβαρό θέμα το οποίο εκτός των άλλων έχει κοστίσει και οικονομικά στην Εταιρία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα αποπληρώσει πλέον όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της εξασφαλίζοντας παράλληλα πόρους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία