BACK TO
TOP
Business

Όµιλος Ευθυµιάδη και Mitsui εφορµούν µαζί στα Βαλκάνια

Μικρές τεχνικές λεπτοµέρειες αποµένουν για να ολοκληρωθεί και τυπικά η νέα εµπορική συνεργασία, που ετοιµάζει ο όµιλος Ευθυµιάδη µε έναν παλαιό του… γνώριµο, τον ιαπωνικό γίγαντα αγροτεχνολογίας Mitsui Group, για την κοινή δράση τους σε συνολικά 12 χώρες της ΝA Ευρώπης.

Όµιλος Ευθυµιάδη και Mitsui εφορµούν µαζί στα Βαλκάνια

0
0

Το εγχείρηµα προωθείται µέσω της Κ+Ν Ευθυµιάδης ΑΒΕΕ και της Certis Europe, ολλανδικής θυγατρικής της Mitsui, οι οποίες έχουν συµφωνήσει να ιδρύσουν µια µεικτή εταιρεία, επίσης µε έδρα στην Ολλανδία, που θα αναλάβει την απευθείας προώθηση και διανοµή αγροτικών εφοδίων στις αγορές στόχους. «Η απόφαση είναι ειληµµένη κι εκτός απροόπτου η ολοκλήρωση και του τυπικού µέρους της συµφωνίας, µε τις υπογραφές, ανάµεσα στα δύο αντισυµβαλλόµενα µέρη, θα επισφραγιστεί 15 έως 21 Απριλίου» τόνισε στην Agrenda ο διευθύνων σύµβουλος της «Κ+Ν Ευθυµιάδης», Βάσος Ευθυµιάδης.

Στο υπό σύσταση εταιρικό σχήµα η ελληνική πλευρά θα κατέχει την πλειοψηφία του µετοχικού της κεφαλαίου, καλύπτοντας το µερίδιό της µε εισφορά σε είδος, ενώ οι Ιάπωνες θα συµµετέχουν, µε καταβολή µετρητών. «Εµείς διαθέτουµε ήδη παρουσία στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης µέσω θυγατρικών κι αυτή µας τη δραστηριότητα θα την εισφέρουµε στο νέο σχήµα, αντί χρηµάτων» εξηγεί ο κ. Ευθυµιάδης, διευκρινίζοντας ότι οι αγορές στις οποίες θα δραστηριοποιηθεί το joint venture, αναπτύσσοντας δίκτυο πωλήσεων, είναι η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Αλβανία, η Ρουµανία, η Βουλγαρία, η Μολδαβία κι η Κύπρος.

«Πρόκειται για µια συνεργασία αµοιβαία επωφελή, καθώς εξοικονοµούµε χρήµα και χρόνο κι οι δύο όµιλοι εξυπηρετώντας τον κοινό σκοπό, που είναι η εµπορική προώθηση των προϊόντων φυτοπροστασίας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη, εξαιρουµένης της ελληνικής αγοράς», τονίζει ο επικεφαλής της Κ+Ν Ευθυµιάδη, θυµίζοντας πως ο όµιλος Ραιδεστός και η Mitsui έχουν σφυρηλατήσει εδώ και 30 χρόνια µε ισχυρή σχέση συνεργασίας, που έχει δοκιµαστεί και στα δύσκολα.

Με την ενεργοποίηση της νέας εµπορικής εταιρείας και τη σταδιακή ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεών της, η «Κ+Ν Ευθυµιάδη ΑΒΕΕ», που το 2015 παρουσίασε πωλήσεις 31 εκατ., προβλέπει να ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της προσθέτοντας έως και 10 εκατ. ευρώ στο τζίρο της, σε βάθος 5ετίας, από τις εκτός Ελλάδος πωλήσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία