BACK TO
TOP
Business

Αυξημένες πωλήσεις σε γιαούρτι και παγωτό για την Κρι Κρι

Αύξηση πωλήσεων στην ελληνική αγορά στις κατηγορίες γιαουρτιού και παγωτού κατά +11% και +15% αντίστοιχα στο 10μηνο του 2016 παρουσίασε η Κρι Κρι, την ίδια ώρα που στις διεθνείς αγορές σημείωσε δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών της προς τις χώρες τις Δυτικής Ευρώπης με αύξηση στις εξαγωγές γιαουρτιού +39% στο 6μηνο του 2016.

Επενδύσεις 10 εκατ. για την ΚΡΙ-ΚΡΙ σε βάθος 4ετίας

0
0

Αυτά αναφέρθηκαν κατά την καθιερωμένη εταιρική παρουσίαση της Βιομηχανίας Γάλακτος Κρι Κρι σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, την οποία έκαναν ο πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Π. Τσινάβος και ο Οικονομικός της Διευθυντής Κ. Σαρμαδάκης.

Η Διοικητική Ομάδα της εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο προφίλ της Κρι Κρι, εστίασε στα κύρια επενδυτικά σημεία (επενδυτικά χαρακτηριστικά, στρατηγικές επιλογές, διοίκηση και επιδόσεις).

Ειδικότερα, σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, η Κρι Κρι πέτυχε να αυξήσει τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά στις κατηγορίες γιαουρτιού και παγωτού κατά +11% και +15% αντίστοιχα (στο 10μηνο του 2016). Στις δε διεθνείς αγορές, η Κρι Κρι σημείωσε δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών της προς τις χώρες τις Δυτικής Ευρώπης με αύξηση στις εξαγωγές γιαουρτιού +39% (στο 6μηνο του 2016).

Με τις παραπάνω επιδόσεις, η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμίσει επιτυχώς την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα.

Οι στρατηγικές επιλογές της εταιρείας για το 2016 εστίασαν στην ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και στο λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων. Αναφορικά με τα τελευταία, σημειώθηκε η εντυπωσιακή πορεία της νέας σειράς γιαουρτιών Super Spoon, τα οποία κέρδισαν μερίδιο αγοράς 18% στην κατηγορία των λειτουργικών γιαουρτιών στην Ελλάδα σε μόλις 6 μήνες από το λανσάρισμά τους.

Η Κρι Κρι για την υποστήριξη του δυναμικού πλάνου ανάπτυξής της, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος αξίας 10 εκατ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της δυνατότητας παραγωγής νέων προϊόντων.

Bρείτε εδώ τη σχετική Παρουσίαση της Κρι Κρι στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία