BACK TO
TOP
Business

Ως 23 Γενάρη προσφορές για τα ακίνητα της ΕΒΖ

Μια βδομάδα παράταση μέχρι τις 23 Ιανουαρίου στις προσφορές για τα ακίνητα της ΕΒΖ.

0
0

Παράταση μίας εβδομάδας –μέχρι τις 23 Ιανουαρίου- έδωσε η Πειραιώς Real Estate για την κατάθεση προσφορών για την εξαγορά έξι ακινήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να υποβάλλουν τις οικονομικές τους προσφορές για καθένα από αυτά τα έξι ακίνητα μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2017 –η προθεσμία έληγε σήμερα 16 Ιανουαρίου-, στα γραφεία της Πειραιώς Real Estate, λαμβάνοντας ως δεδομένο το κατώτερο τίμημα, που έχει οριστεί μετά την εκτίμηση ανεξάρτητου συμβούλου.

Ο κατάλογος και η ταυτότητα των υπό πώληση ακινήτων έχουν ως ακολούθως:

-Το εργοστάσιο της Λάρισας, έναντι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ.

-Το εργοστάσιο της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού, έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ. 

-Ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, που διατίθεται με ελάχιστη τιμή τα 3 εκατ. ευρώ. 

-Ημιτελές ακίνητο οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, στην οδό Κουντουριώτη 9, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι ακριβώς από το λιμάνι, έναντι τουλάχιστον 2,9 εκατ. ευρώ.

-Διαμέρισμα 3ου ορόφου, εμβαδού 123,55 τετρ. μέτρων, στην οδό Σκουφά 52, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Η ελάχιστη τιμή ορίζεται στις 260.00 ευρώ.

-Χώροι γραφείων στην οδό Μητροπόλεως 34 γωνία με την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα στεγάζεται η διοίκηση της εταιρείας. Η ελάχιστη τιμή καθορίζεται στα 2,73 εκατ. ευρώ. 

 

Η πώληση των εργοστασίων της Σερβίας

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Σερβία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, προσθέτοντας ότι ως ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. «Φέτος, μετά από αρκετό διάστημα τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία εμφανίζουν κερδοφορία», επισήμανε ο ίδιος. «Επίσης φέτος δούλεψαν και τα δύο κανονικά, επομένως η αξία τους έχει αυξηθεί σημαντικά» προσέθεσε.

Μεταξύ άλλων, στο περιθώριο ημερίδας για τον αγροτικό τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας που διοργανώθηκε την Κυριακή στις Σέρρες, ο κ. Ρώσσιος επισήμανε ότι οι τευτλοπαραγωγοί έχουν πληρωθεί στο 47% για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2016 και σημείωσε ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα λάβουν ένα ακόμη «γενναίο» ποσό και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν εξοφληθεί εντελώς για το 2016. Επισήμανε δε, ότι πριν το τέλος Ιανουαρίου 2017 θα γνωστοποιηθεί η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία για φέτος, αφού πρώτα, όπως διευκρίνισε «έρθει η απάντηση από την ΕΕ αναφορικά με το ύψος της συνδεδεμένης που θα υπάρξει για την παραγωγή τεύτλων».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία