BACK TO
TOP
Business

Σε 60 μέρες μετά το ντηλ η εξόφληση προμηθευτών Μαρινόπουλου

Εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωση της συναλλαγής θα γίνει η εξόφληση των υποχρεώσεων της Μαρινόπουλος προς τους προμηθευτές της, σύμφωνα με τη συμφωνία, για την ολοκλήρωση της οποίας ο στόχος είναι πριν το Πάσχα. Αυτό σημαίνει πως αν η συναλλαγή ολοκληρωθεί π.χ. στα τέλη Μαρτίου (σ.σ. δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα), τότε η πληρωμή των προμηθευτών τοποθετείται το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου.

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της Μαρινόπουλος

0
0

Προς το παρόν, η ενεργοποίηση διαλυτικής αίρεσης της συμφωνίας, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση/ δημοσίευση της απόφασης, έχει φέρει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αυτό που αναζητείται είναι λύση στο νομικό πρόβλημα που έχει ανακύψει λόγω της ενεργοποίησης διαλυτικής αίρεσης σύμφωνα με την οποία έως τις 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών (σ.σ. υπό τα νέα δεδομένα ο μήνας αυτός θα παρέλθει στις 19 Φεβρουαρίου δηλαδή μετά το deadline που υπάρχει στη συμφωνία), αλλά και νέα χρηματοδότηση για να παραμείνει «εν ζωή» το δίκτυο της Μαρινόπουλος, μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση της μεταβίβασης στη Σκλαβενίτης.

Αν και είναι παρακινδυνευμένο πλέον να πει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί το deal, στόχος είναι αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν το Πάσχα», είπε στο Capital.gr στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος σημείωσε πως «στόχος όλων είναι να βρεθεί λύση, να προχωρήσει το deal και να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία».

Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξεπεραστεί είτε εξωδικαστικά είτε δικαστικά, το νομικό εμπόδιο και κυρίως να βρεθούν πρόσθετα κεφάλαια μέχρι την ολοκλήρωση της διάσωσης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει, ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των νομικών των εμπλεκομένων μερών σε αυτή τη φάση ενώ αμέσως μετά τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι οικονομικοί σύμβουλοι. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί αφενός να προσδιορίσει με ακρίβεια πόσα νέα κεφάλαια απαιτούνται ούτε να πει με σιγουριά ποιος θα τα καλύψει.

Εν τω μεταξύ, αναμένεται και η έκδοση των αποφάσεων επί των σχεδίων εξυγίανσης από την Ελληνική και την Κυπριακή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πληροφορίες αναφέρουν πώς η Ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή, η απόφασή της η οποία αναμένεται το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα ζητά την «αποδέσμευση», 20-30 καταστημάτων της Μαρινόπουλος, που βρίσκονται σε Αττική και Κρήτη.

Σε ότι αφορά την πληρωμή των οφειλών προς Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΤΑ, μισθώσεις κ.α., αυτή θα ξεκινήσει εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής και θα ακολουθήσει το πλάνο μηνιαίων καταβολών που υπάρχει στη σύμβαση και εγκρίθηκε από το Δικαστήριο. Η εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές θα γίνει εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωση της συναλλαγής. Δηλαδή αν η συναλλαγή ολοκληρωθεί π.χ. στα τέλη Μαρτίου (σ.σ. δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα), τότε η πληρωμή των προμηθευτών τοποθετείται το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου.

Πηγή: capital.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία