BACK TO
TOP
Business

Έτοιμη για iPhones «made in India» η Apple

Την κατασκευή iPhones στην Ινδία φέρεται να δρομολογεί η αμερικανική Apple, ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, για να το κάνει αυτό θέλει πρώτα να εξασφαλίσει τη βοήθεια της κυβέρνησης του Ναρέντα Μόντι.

Έτοιμη για iPhones «made in India» η Apple

1
0
Στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με αξιωματούχους στο Νέο Δελχί την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της υλοποίησης εγκαταστάσεων στην Ινδία από του χρόνου. Η Apple, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη, ζητά έναν μακρύ κατάλογο οικονομικών παραχωρήσεων από την Ινδία που είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο

Μεταξύ των αιτημάτων της είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις για διάστημα 15 ετών σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές εξαρτημάτων και εξοπλισμού, όπως αναφέρει πηγή που έχει άμεση γνώση των εξελίξεων.

«Θα θέλαμε η Apple να φτιάξει μια βάση στην Ινδία», αναφέρει ο Ραβί Σανκάρ Πρασάντ, υπουργός Τεχνολογίας Πληροφοριών, χωρίς να αποκαλύψει τη διαπραγματευτική θέση της εταιρείας.

Η Apple θέλει να αυξήσει την επιχειρηματική της παρουσία στην Ινδία, καθώς η χώρα του 1,3 δισ. κατοίκων έχει αναχθεί τελευταία στην πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά smartphone, ενώ την ίδια ώρα, οι πωλήσεις έχουν μείνει στάσιμες σε ΗΠΑ και Κίνα.

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, επισκέφθηκε τη χώρα για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο, καθώς επιδίωκε να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης, ώστε η εταιρεία του να ανοίξει τα δικά της καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση της επόμενης εβδομάδας είναι κρίσιμη. Αν η ινδική κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως και ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Apple, μπορεί να χρειαστεί να προσφέρει ανάλογα κίνητρα και σε άλλα διεθνή brands, όπως κορεάτικη Samsung Electronics και η κινεζική Xiaomi.

Το καλό για την Apple, αν τελικά τα καταφέρει να φτιάξει στην Ινδία εγκαταστάσεις κατασκευής αλλά και λιανικής πώλησης, θα είναι ότι θα κάνει τις συσκευές φθηνότερες, ενώ θα λάβει ώθηση και η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

(Πηγή: newmoney.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία