BACK TO
TOP
Business

Η Unilever αρνήθηκε πρόταση της Kraft για συγχώνευση

Υψηλότερα κατά 3,96% και 9,26% κινούνται οι μετοχές των Kraft Heinz και Unilever στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση της Kraft ότι κατέθεσε μια πρόταση συγχώνευσης στη Unilever, η οποία απορρίφθηκε.

Η Unilever αρνήθηκε πρόταση της Kraft για συγχώνευση

1
0

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι «ενώ η Unilever έχει αρνηθεί την πρόταση, ανυπομονούμε να εργαστούμε για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τους όρους της συναλλαγής».

Τα brands της Kraft περιλαμβάνουν τις Oscar Meyer, Velveeta, ενώ τα Dove, Lipton, Vaseline είναι κάποια από τα brands της Unilever.

Η Unilever από την πλευρά της απάντησε ότι δεν βλέπει αξία σε μια προτεινόμενη συγχώνευση με την Kraft, αφού απέρριψε την πρόταση των 143 δισ. δολαρίων.

Όπως τόνισε, η πρόταση αυτή «υποτιμά θεμελιωδώς» τον αγγλό-ολλανδικό κολοσσό τροφίμων.

Η Unilever δήλωσε πως είχε λάβει μία προσφορά 50 δολαρίων ανά μετοχή, που αποτελείται από 30,23 δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές του νέου ομίλου, που συνιστά premium 18%.

«Η Unilever απέρριψε την πρόταση καθώς δεν βλέπει αξία, είτε στρατηγική είτε οικονομική, για τους μετόχους της. η Unilever δεν βλέπει την βάση για περαιτέρω συζητήσεις», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία