BACK TO
TOP
Business

Ως 3 Μαρτίου νέες προσφορές για τέσσερα ακίνητα ΕΒΖ

Σε νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκχώρηση μη παραγωγικών ακινήτων της ΕΒΖ ΑΕ, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 3 Μαρτίου 2017, προχώρησε η Πειραιώς Real Estate, ανεβάζοντας, μάλιστα, στα 4 εκατ. ευρώ, από τα 2,9 εκατ. ευρώ, τον πήχη του ελάχιστου αποδεκτού τιμήματος για το ημιτελές ακίνητο της οδού Κουντουριώτη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Δεσμευτικές προσφορές για 2 από τα 6 ακίνητα της ΕΒΖ

1
0

Για το εν λόγω ακίνητο-φιλέτο της ΕΒΖ, που διαθέτει κύριους χώρους 4.846 τ. μ., βοηθητικούς χώρους 564,70 και δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 1.131,74 και 1.010 τ.μ., αντίστοιχα, που χρησιμεύουν και ως parking, είχε δοθεί η μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, στον προηγούμενο διαγωνισμό της Πειραιώς Real Estate, αν και στο τέλος ο πλειοδότης υπαναχώρησε και η συμφωνία για τη μεταβίβαση του κτηρίου δεν ολοκληρώθηκε.

Εκτός από το ακίνητο της Κουντουριώτη, έως τη Δευτέρα 3 Μαρτίου, οι δυνητικοί ενδιαφερόμενοι για το διεθνή διαγωνισμό, θα μπορούν, αφού προηγουμένως θα έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή ίση με το 5% του τιμήματος, να καταθέσουν προσφορές για 4 ακόμη ακίνητα της ΕΒΖ ΑΕ, για τα οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον στον πρώτο διαγωνισμό. Πρόκειται για τα εργοστάσια Λάρισας και Ξάνθης, σειρά από γραφεία – εργαστήρια στη Σίνδο, και ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι, για τα οποία το ελάχιστο τίμημα δεν έχει αναπροσαρμοστεί.  

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα ακίνητα:

1. Το εργοστάσιο της Λάρισας, έναντι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 381,7 στρεμμάτων στην περιοχή του Συκουρίου, επί του οποίου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 27 στρεμμάτων –τα 12,1 στρέμματα αφορούν παραγωγικούς χώρους και τα 14,9 στρέμματα αποθήκες και χώρους γραφείων.

2. Το εργοστάσιο της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού, έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 691,4 στρεμμάτων στην περιοχή Πετροχωρίου, όπου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 51,2 στρεμμάτων –τα 44 στρέμματα είναι χώροι παραγωγής και τα 7,1 στρέμματα αποθήκες και χώροι γραφείων.

3. Ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, που διατίθεται με ελάχιστη τιμή τα 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 83,5 στρεμμάτων, στο οποίο υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις 1702 τετρ. μέτρων.

4. Διαμέρισμα 3ου ορόφου, εμβαδού 123,55 τετρ. μέτρων, στην οδό Σκουφά 52, στο  Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Η ελάχιστη τιμή ορίζεται στις 260.00 ευρώ.

Ο διαγωνισμός για την πώληση των ακινήτων της ΕΒΖ εντάσσεται στη διαδικασία εξυγίανσης των οικονομικών της βιομηχανίας, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της εταιρίας, του υπουργείου Ανάπτυξης και της Τράπεζας Πειραιώς. Κατά την πρώτη διαδικασία το μόνο από τα ακίνητα της ΕΒΖ που πουλήθηκε ήταν οι δύο όροφοι στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη, που στεγάζουν τα γραφεία διοίκησης.

Όσον αφορά στη διαδικασία πώλησης των δύο ζαχαρουργείων που διαθέτει ΕΒΖ στη Σερβία, κατά την πρώτη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που έληξε στις 10 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι τόσο από τη Σερβία, όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι οικονομικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ώστε τον Μάιο να έχει ολοκληρωθεί η πώληση. Ως ελάχιστο τίμημα έχει τεθεί το όριο των 25 εκατ. ευρώ, αλλά η διοίκηση της ΕΒΖ εκτιμά –με βάση το έως τώρα ενδιαφέρον- ότι το τελικό τίμημα θα διαμορφωθεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία