BACK TO
TOP
Business

Aλλαγή σκυτάλης στη Nissan μετά την αποχώρηση Ghosn

Ο πρωτεργάτης της ανοδικής στροφής της Nissan, Carlos Ghosn, αποφάσισε να αποχωρήσει από το «τιμόνι» της αυτοκινητοβιομηχανίας, παραδίδοντας τα «κλειδιά» στον Hiroto Saikawa, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Ο ίδιος σκοπεύει να επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση των συμμαχιών της Nissan με Renault και Mitsubishi.

Aλλαγή σκυτάλης στη Nissan μετά την αποχώρηση Ghosn

2
0

Η αλλαγή σκυτάλης έπιασε εξ απήνης πολλούς φορείς της αγοράς αυτοκινήτων. Ο Saikawa ανέλαβε συνδιευθύνων σύμβουλος , στο πλευρό του Ghosn, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο φαίνεται πως οι στρατηγικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Nissan, όσο και η Renault ώθησαν τον 62χρονο CEO να αποχωρήσει. Θα συνεχίσει πάντως να είναι πρόεδρος της Nissan, CEO και πρόεδρος της Renaul, καθώς επίσης πρόεδρος της Mitsubishi, το 34% της οποίας κατέχει η Nissan.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ghosn, η αλλαγή γίνεται εν μέρει λόγω του ότι ο σχεδιασμός του πολυετούς επιχειρηματικού πλάνου της Nissan θέλει να γίνει υπό τις εντολές του νέου επικεφαλής, ο οποίος θα φέρει και την ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ghosn έχει κερδίσει τον τίτλο του «δολοφόνου των δαπανών» καθ΄'ως, από τη δεκαετία του '90 έχει ηγηθεί της προσπάθειας διάσωσης της Renault, αρχικά και της Nissan, στη συνέχεια, δημιουργώντας τελικά μια από τις μεγαλύτερες συνεργασίες στον χώρο της αυτοκίνησης – μια συμμαχία που θεωρεί κρίσιμο να κρατήσει «ζωντανή», σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, όπως η τεχνολογία των αυτοκινήτων που κινούνται χωρίς οδηγό, αλλά και τη μεγάλη άνοδο της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και την άνοδο του προστατευτισμού στο εμπόριο τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική.

Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία