BACK TO
TOP
Business

Η παράδοση συναντά την επιστήµη στην «Ελαιόκαρπος»

Από χίλια ελαιόδενδρα Μεγαρίτικης ποικιλίας, που φυτεύτηκαν πριν από µισό αιώνα στο κτήµα της οικογένειας Μαρκίδη στην Αυλίδα της Εύβοιας παράγεται σήµερα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας «Ελαιόκαρπος», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Η παράδοση συναντά την επιστήµη στην «Ελαιόκαρπος»

2
0
 Η εταιρεία διαχειρίζεται µία µικρή παραγωγή 63 στρεµµάτων, προσηλωµένη στη λεπτοµέρεια και εστιασµένη στην καλλιέργεια µόνο µε φυσικά  και παραδοσιακά µέσα, πάντα µε σεβασµό στη φύση και το ελαιόλαδο.  «Έχουµε επίγνωση του “υγρού χρυσού” που κρατάµε στα χέρια µας καθώς και της ευθύνης  που έχουµε, να έρχεται στο τραπέζι σας όσο πιο “καθαρός” γίνεται» λένε οι άνθρωποι της «Ελαιόκαρπος». 

Στην «Ελαιόκαρπος», οι παραδοσιακές τεχνικές συναντούν την επιστήµη, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε σύµβαση και συνεργασία  µε το Πανεπιστήµιο Πατρών για τη δηµιουργία των ιδανικότερων συνθηκών καλλιέργειας βάσει των προτύπων Αγροβιοδυναµικής ∆ιαχείρισης. Κατ’ ουσίαν, η αγροβιοδυναµική διαχείριση αναφέρεται σε ένα σύνολο καλλιεργητικών πρακτικών που σκοπεύουν στην ενεργοποίηση όλων των γνωστών αλληλεπιδράσεων µεταξύ των ελαιόδενδρων και άλλων βιολογικών οργανισµών του αγροτικού συστήµατος. Στόχος της είναι επίσης η ελαχιστοποίηση των εισροών στο σύστηµα, που επιτυγχάνεται µέσω  της αξιοποίησης των ανανεώσιµων πηγών και πόρων, όπως η ηλιακή ενέργεια, της βέλτιστης αξιοποίησης του αζώτου (Ν) και του CO2 της ατµόσφαιρας, και αδιάλυτων µορφών φωσφόρου του εδάφους, του βιολογικού ελέγχου των ανταγωνιστικών παρασίτων, της ανακύκλωσης των γεωργικών υπολειµµάτων κ.α



Kleolia, το άρωµα της ΜεσογείουΤα έντονα φρουτώδη αρώµατα και η αψάδα της Μεσογείου συνδυάζονται στο ελαιόλαδο Kleοlia. Παραδοσιακά, µε το χέρι συλλέγονται οι ώριµοι καρποί  των ελαιόδενδρων του ορεινότερου τµήµατος του ελαιώνα της «Ελαιόκαρπος» για να δηµιουργηθεί ένα ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης που διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα πλούσια αρώµατά του. Επιπλέον, το Kleοlia έχει άριστες µετρήσεις στις οργανοληπτικές αναλύσεις του και  πολύ καλή βαθµολογία στην γευσιγνωσία. Η ποιότητα του συγκεκριµένου ελαιολάδου του χάρισε µάλιστα το «ειδικό βραβείο καλύτερου λαδιού στην Στερεά Ελλάδα», καθώς και χάλκινο µετάλλιο, στον διεθνή διαγωνισµό του ATHENA 2016
Την γκάµα των ελαιολάδων της «Ελαιόκαρπος» συµπληρώνει το Kleolia Silver, που παράγεται από τους καρπούς των ελαιόδεντρων στο παραθαλάσσιο κοµµάτι του ελαιώνα. Και τα δύο ελαιόλαδα της «Ελαιόκαρπος» περιέχουν καµία χηµική ουσία και κατέχουν την επίσηµη Πιστοποίηση Βιολογικών Προϊόντων. Τέλος, στα προϊόντα της εταιρείας θα πρέπει να αναφερθεί η συσκευασία αποξεραµένων φύλλων ελιάς που προορίζονται για αφέψηµα.
Η Ελαιόκαρπος συµµετέχει στην Food Expo 2017Επόµενος σταθµός της «Ελαιόκαρπος», η διεθνής έκθεση τροφίµων Food Expo 2017. Κάθε συµµετοχή της εταιρείας από την Αυλίδα σε παρόµοιες εκθέσεις , συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών που προσελκύονται από τον έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και την εµπορική δυναµική των προϊόντων της. Όσοι επιθυµούν µπορούν να γνωρίσουν τα προϊόντα της «Ελαιόκαρπος» από τις 18-20 Μαρτίου στο Metropolitan Expo, και συγκεκριµένα, στο stand C-23 του Hall 2. Στα επόµενα πλάνα της εταιρείας «Ελαιόκαρπος» βρίσκεται επίσης η δηµιουργία δύο ακόµη ελαιώνων µε νέες ποικιλίες ώστε να διανθιστεί η γκάµα των προϊόντων της. Ωστόσο, η επέκταση θα είναι τέτοιου µεγέθους ώστε να µην επηρεάσει τον χαρακτήρα και τον απόλυτο ποιοτικό έλεγχο της παραγωγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία