BACK TO
TOP
Business

Ενέκρινε η Κομισιόν τη συγχώνευση Dow και DuPont

Η DuPont θα πουλήσει μεγάλο μέρος των διεθνών δραστηριοτήτων της στα φυτοπροστατευτικά.

Ενέκρινε η Κομισιόν τη συγχώνευση Dow και DuPont

1
0

Πιο αναλυτικά, «πράσινο φως» άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη 28 Μαρτίου για τη συγχώνευση υπό όρους των αμερικανικών κολοσσών χημικών προϊόντων Dow και DuPont, από την οποία θα προκύψει μια εταιρεία αξίας 130 δισ. δολαρίων.

Ως αντάλλαγμα «η DuPont θα προχωρήσει στην εκποίηση ενός σημαντικού μέρους των διεθνών δραστηριοτήτων της στον κλάδο των φυτοπροστατευτικών, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας δομής της στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D). Η Dow με τη σειρά της θα πουλήσει δύο εγκαταστάσεις στην Ισπανία και στις ΗΠΑ, καθώς και μια σύμβαση με τρίτους», αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωση.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σημείωσε σχετικά: «Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα έχουν σημασία για τους αγρότες, τους καταναλωτές και το περιβάλλον. Χρειαζόμαστε πιο αποτελεσματικό ανταγωνισμό στον τομέα οπότε οι εταιρείες ωθούνται στο να αναπτύξουν προϊόντα που είναι ασφαλή για τους ανθρώπους και καλύτερα για το περιβάλλον. Η απόφασή μας σήμερα εξασφαλίζει ότι η συγχώνευση μεταξύ της Dow και της DuPont δεν θα μειώσει τον ανταγωνισμό για τις τιμές για τα ήδη υπάρχοντα φυτοπροστατευτικά ή για την καινοτομία για πιο ασφαλή και καλύτερα προϊόντα στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι η συγχώνευση αυτή είναι μια από τα 3 μεγάλη ντηλ στον κλάδο των αγροχημικών με τα άλλα δύο, δηλαδή την εξαγορά της Syngenta από την ChemChina και της Monsanto από την Bayer, να αναμένουν επίσης να λάβουν έγκριση.

Η Κομισιόν έχει αναφέρει ότι θα εξετάσει ξεχωριστά καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις και η έγκρισή τους  εξαρτάται από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

(Με πληροφορίες από Farmers Weekly, ec.europa.eu)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία