BACK TO
TOP
Business

Green Cola με στέβια από το συνεταιρισμό Stevia Hellas

Στόχος η μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής στέβια στο αναψυκτικό Green Cola.

Η διανομή της Green Cola στη μικρή λιανική από την Interkiosk

7
0

Σε νέα στρατηγική επιχειρηματική συμφωνία προχώρησε η Green Cola Hellas με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Stevia Hellas Coop, με στόχο την αξιοποίηση της ελληνικής στέβιας στην παρασκευή μέρους των αναψυκτικών της.

Η συνεργασία με τον συνεταιρισμό αφορά την αποκλειστική συνεργασία με την Green Cola Hellas, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής στέβιας στο αναψυκτικό Green Cola και τα άλλα αναψυκτικά της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση της προσπάθειας για την προοδευτική αύξηση και προσέλκυση Ελλήνων παραγωγών που θα εισέλθουν στο σχήμα του Συνεταιρισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Green Cola αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην ελληνική αγορά αναψυκτικά με στέβια, κερδίζοντας μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, διατηρώντας σήμερα μερίδιο στα αναψυκτικά τύπου cola που ξεπερνά το 8%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για την έναρξη της συνεργασίας, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Green Cola Hellas Γιάννης Χήτος τόνισε: «Η φιλοσοφία της ίδρυσης της Green Cola, η ιδέα στην οποία στηρίχθηκε το εγχείρημα, δεν ήταν άλλο από τη δημιουργία καινοτόμων αναψυκτικών με φυσικά γλυκαντικά από το φυτό στέβια. Η νέα μας συνεργασία με τον μοναδικό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Συνεταιρισμό ο οποίος καλλιεργεί στέβια, STEVIA HELLAS COOP, αφορά στην επιδίωξή μας να διευρύνουμε τη δυναμική του δικτύου της ελληνικής παραγωγής στέβιας, ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε την ελληνική πρώτη ύλη για την παραγωγή μας. Για εμάς είναι σαν να δημιουργούμε από κοινού την επόμενη μέρα, με αμοιβαίο όφελος τόσο για την πρωτογενή παραγωγή όσο και για όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Στέβια Ελλάς» ιδρύθηκε το 2012, με έδρα τη Λαμία, και αποτελεί τον πρώτο Συνεταιρισμό που καλλιεργεί, παράγει και μεταποιεί συστηματικά ελληνική στέβια στην Ευρώπη.

Περίπου 87 παραγωγοί από τη Στερεά Ελλάδα δραστηριοποιούνται καθημερινά για την παραγωγή και τη διανομή της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, ενώ 100 ελληνικές οικογένειες στηρίζουν το αγροτικό τους εισόδημα από τον συνεταιρισμό.

Ο συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος προμηθευτής, διασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα και γεύση στο τελικό προϊόν του. Μάλιστα, το πενταετές πλάνο του περιλαμβάνει ανάπτυξη και εξωστρέφεια, με περαιτέρω επέκταση καλλιεργειών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του συνεταιρισμού Χρήστος Σταμάτης δήλωσε: «Η συνεργασία μας με μια εταιρεία που κατά τεκμήριο έχει μια σημαντική δυναμική τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες παραγωγούς στέβιας. Είναι το πρώτο βήμα για αξιοποίηση της ελληνικής παραγωγής και την ίδια στιγμή ένα ουσιαστικό μήνυμα για ανάπτυξη νέων καλλιεργειών στη χώρα μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία