BACK TO
TOP
Business

Για 22 Μαΐου η απόφαση ΣτΕ για τις μονάδες της ΒΦΛ

Παρατείνεται η αγωνία για το μέλλον της λιπασματοβιομηχανίας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ», στην Καβάλα, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο έχει προσφύγει η ιδιοκτησία της επιχείρησης, για να ακυρώσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, περί ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του βιομηχανικού συγκροτήματος, δεν έχει αποφανθεί ακόμη εάν την κάνει δεκτή ή την απορρίπτει.

Για 22 Μαΐου η απόφαση ΣτΕ για τις μονάδες της ΒΦΛ

5
0

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμενόταν την περασμένη Δευτέρα 15 Μαΐου, αλλά λόγοι που σχετίζονται με τους ρυθμούς που ακολουθεί το ΣτΕ στη λειτουργία του (σ.σ. δεν είναι ένα απλό περιφερειακό δικαστήριο ή Ειρηνοδικείο, τονίζεται από πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση), μετέθεσαν το χρόνο για τη γνωστοποίηση της θέσης των ανώτατων δικαστών κατά λίγες ημέρες.

«Ο δικηγόρος της εταιρείας μας είπε ότι αναμένει τις ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, ίσως μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαΐου. Κατόπιν θα μας προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα. Αναμένουμε», τόνισε στο Agronews ο προϊστάμενος στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστος Παϊτούτσου.


«Φρένο» μέχρι νεωτέρας από το νομικό σύμβουλο του κράτους

Μέχρι να συμβεί αυτό, πάντως, η υπηρεσία του κ. Παϊτούτσου θα παραμείνει με τα «χέρια δεμένα», καθώς από την προηγούμενη Δευτέρα 15 Μαΐου, έχει φτάσει έγγραφο με αποστολέα το νομικό σύμβουλο του κράτους, στο οποίο αναφέρεται ρητώς πως οι ισχυρισμοί του νομικού τμήματος της λιπασματοβιομηχανίας ότι η ιδιοκτησία της έχει προσφύγει στο ΣτΕ είναι αληθείς κι ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί καμία κίνηση για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της έως ότου αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο, επί της προσφυγής. Με άλλο έγγραφο κατά πληροφορίες, έχει ζητηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της πρώην ΒΦΛ, υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Σε περίπτωση που το ΣτΕ αποδεχθεί την προσφυγή της λιπασματοβιομηχανίας, η τελευταία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Αν ωστόσο, το αίτημα απορριφθεί, η επόμενη κίνηση θα είναι να ξεκινήσει, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η διαδικασία σταδιακού λουκέτου των πέντε μονάδων της εταιρείας.

«Σε πρώτο επίπεδο θα πάμε να τους ενημερώσουμε ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, τριών ή έξι μηνών, για να καταναλώσουν τις πρώτες ύλες που έχουν στις αποθήκες τους και ότι δεν πρέπει να προμηθευτούν άλλες. Εάν το διάστημα αυτό δεν είναι επαρκές θα δοθεί μια ικανή παράταση και στη συνέχεια θα αρχίσει το σφράγισμα των μονάδων», εξηγεί ο κ. Παϊτούτσου.

Αυτή τη στιγμή στη «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» (πρώην ΒΦΛ) λειτουργούν και οι πέντε παραγωγικές της μονάδες λιπασμάτων, απασχολώντας συνολικά 619 εργαζόμενους. Το 70% της παραγωγής εξάγεται, ενώ στο διάστημα 1η Ιουλίου 2016 έως και 30 Απριλίου 2017, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην εγχώρια αγορά η επιχείρηση αύξησε τις πωλήσεις της κατά 25%.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία