BACK TO
TOP
Business

Χαρτοφυλάκια της Bayer διεκδικούν BASF, Syngnenta

Μεταξύ των εταιρειών που θα πλειοδοτήσουν για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία που θα πουλήσει η Bayer, με σκοπό να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και να προχωρήσει στην εξαγορά ύψους 66 δισ. δολαρίων της Monsanto, βρίσκονται η BASF και η Syngenta όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Χαρτοφυλάκια της Bayer διεκδικούν BASF, Syngnenta

0
0

Συγκεκριµένα, οι δύο εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της Bayer στην ελαιοκράµβη, το βαµβάκι, το µυκητοκτόνο LibertyLink και το ζιζανιοκτόνο glufosinate, σύµφωνα µε το Bloomberg. Πιθανολογείται ότι η Bayer θα πουλήσει και τις δραστηριότητές της στους σπόρους σκόρδου και πιπεριάς, είτε ξεχωριστά είτε σαν πακέτο. Συνολικά, οι πωλήσεις των χαρτοφυλακίων του γερµανικού οµίλου µπορεί να κυµανθούν από 2,5 έως 3 δισ. δολάρια µε βάση τις εκτιµήσεις παραγόντων της αγοράς.

Σηµειώνεται ότι αξιωµατούχοι από τη BASF και τη Syngenta είχαν αναφέρει ότι προτίθενται να καταθέσουν προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία που θα πωλούσε η Bayer, µε σκοπό να προχωρήσει η συγχώνευσή της µε την αµερικανική Monsanto. Μέχρι στιγµής δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις και ίσως χρειαστούν µερικοί µήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπενθυµίζεται ότι ενώ η BASF για την ώρα απέχει από τις ανακατατάξεις στον κλάδο των αγροχηµικών, η Syngenta προχωρά µε την εξαγορά της από την ChemChina έναντι 43 δισ. δολαρίων και η DuPont συµφώνησε να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο των φυτοπροστατευτικών της στην FMC Corp. το Μάρτιο για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση της µε την Dow Chemical Co.

Για τη BASF η κίνηση να αγοράσει τους σπόρους της Bayer θα σήµαινε την αποµάκρυνσή της από την τρέχουσα στρατηγική της που εστιάζει στη φυτοπροστασία. Οι λύσεις φυτοπροστασίας της BASF απέφεραν σε τζίρο περί τα 5,57 δισ. ευρώ (ή 6,25 δισ. δολάρια). Πρόκειται για µείωση κατά 4,3% σε σύγκριση µε πριν από ένα χρόνο.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία