BACK TO
TOP
Business

Τον Οικολογικό Αλφαβητισμό στα παιδιά της Πίνδου προωθεί η Apivita

Σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Apivita με στόχο την υποστήριξη των παιδιών, των νέων αλλά και των δασκάλων των ορεινών χωριών της Πίνδου, στις περιφέρειες Ιωαννίνων και Γρεβενών. Πιο συγκεκριμένα, θα διαθέσει το σύνολο των κερδών της νέας σειράς προϊόντων περιποίησης «Pindos Wild Herbs» με άγρια βότανα της οροσειράς, για προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού, σε συνεργασία με ένα σύνολο ΜΚΟ.

Τον Οικολογικό Αλφαβητισμό στα παιδιά της Πίνδου προωθεί η Apivita

2
0
Για μία υπέροχη πρωτοβουλία έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Καζούλη για την παρουσίασή της. Όπως ανέφερε ο υπουργός ΠΕΝ, αποτελεί επιδίωξη όλων η επένδυση στην ιδέα της εκπαίδευσης, επισημαίνοντας παράλληλα την αξία της επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ως τρόπο εξόδου από την κρίση

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε ως προνομιακό πεδίο το φυσικό περιβάλλον, αναφέροντας ότι πρόκειται για «ένα πλεονέκτημα που θέλουμε να διατηρήσουμε, και να παντρέψουμε με τη συνειδητοποίηση, την προστασία, αλλά και την αξιοποίησή του». Καταλήγοντας, ο υπουργός τόνισε ότι το ΥΠΕΝ, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, θα στηρίξει την προσπάθεια της εταιρείας  για τα παιδιά της Πίνδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε: «είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθεια. Η ελληνική γη αποτελεί κιβωτό φύλαξης» ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι «η χώρα μας έχει 5,5 χιλιάδες φυτά εκ των οποίων τα 1300 ενδημικά». «Μένει η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της χώρας μας»  σημείωσε, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλες εξαγωγικές δυνατότητες.

«Ως μία εταιρεία πρότυπο» χαρακτήρισε την APIVITA o αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ενώ αναφερόμενος στην εν λόγω πρωτοβουλία, έκανε λόγο για την «ελπίδα που οραματιζόμαστε»

Από την πλευρά του, ο εμπνευστής του προγράμματος Θάνος Κουτσιανάς, εκ μέρους της εταιρείας, η οποία είναι παρούσα σε αγορές τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ασία, ανέφερε ότι  «η APIVITA θα ήταν αρωγός οποιουδήποτε εγχειρήματος που θα συνέβαλε στην προστασία της φύσης και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού». Όπως ανέφερε «στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος πλούτος, αλλά για να τον αξιοποιήσουμε χρειάζεται να  επενδύσουμε στη γνώση», και ευχαρίστησε τις ΜΚΟ 'Αγονη Γραμμή Γόνιμη, New Wrinkle και Οργάνωση Γη για τη συνεισφορά τους. Όπως είπε, είναι στο χέρι μας πλέον να αποδείξουμε ότι τα παιδιά της Πίνδου, όντως, έχουν «τύχη βουνό».

Εκπρόσωποι των ΜΚΟ που στηρίζουν τη δράση, αναλύοντας τη δομή και τη λειτουργία των προγραμμάτων τα οποία θα λειτουργήσουν σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς των περιοχών, εξήγησαν ότι βασικός στόχος είναι τα παιδιά να αποτελέσουν πολλαπλασιαστές της οικολογικής συνείδησης για τις τοπικές κοινωνίες. Όπως ειπώθηκε, μεσοπρόθεσμα το πρόγραμμα πρόκειται να λειτουργήσει ανασταλτικά για το φαινόμενο του brain drain.

Aφηγητής- παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος. Η εκδήλωση άνοιξε με ερμηνεία της Μόνικα



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία