BACK TO
TOP
Business

Στοίχημα για τον επενδυτή Λεμπ η τοποθέτηση στη Nestle

Ο Νταν Λεμπ έχει συγκεντρώσει κεφάλαιο 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Nestle SA, στοχεύοντας τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης στο πιο μεγάλο στοίχημα της επί δυο δεκαετίες καριέρας του, ως ενεργού επενδυτή.

Στοίχημα για τον επενδυτή Λεμπ η τοποθέτηση στη Nestle

1
0

Το "Third Point", το hedge fund της Loeb, κατέχει περίπου 40 εκατομμύρια μετοχές στην εταιρεία Vevey, με έδρα την Ελβετία, σύμφωνα με επιστολή επενδυτή που κυκλοφόρησε την Κυριακή μετά την αρχική ανακοίνωση του Bloomberg. Το fund ενθάρρυνε τη Nestle να πουλήσει το μερίδιό της στον κατασκευαστή καλλυντικών L'Oreal SA, να αυξήσει τη μόχλευση για αγορές ιδίων μετοχών και να προσδιορίσει ένα στόχο κερδοφορίας, μεταξύ άλλων προτάσεων. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 4,7% στις πρώτες συναλλαγές της Ζυρίχης.

"Είναι σπάνιο να βρεθεί μια επιχείρηση της ποιότητας της Nestle με τόσους δρόμους για βελτίωση", σημειώνει το "Third Point", το οποίο κατέχει το 1,3%.

Η τοποθέτηση στη Nestle προστίθεται σε μια πρόσφατη συνολικότερη τοποθέτηση στην Ευρώπη για τον Λεμπ, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός για τις εκστρατείες του στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Το "Third Point", επικαλούμενο βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές και μειωμένους πολιτικούς κινδύνους στην περιοχή της γηραιάς ηπείρου, έχει επενδύσει στην UniCredit SpA, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, και στη γερμανική EON SE.

Η επένδυση του Λεμπ στην Nestle επιτείνει την πίεση στην ευρωπαϊκή βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών, αφού ο αντίπαλος της Unilever απέρριψε μια ανεπιθύμητη προσέγγιση εξαγοράς από την Kraft Heinz Co. στις αρχές του έτους. Η βρετανική- ολλανδική εταιρεία, αντίθετα με τη μακροπρόθεσμη προσέγγισή της με αυτό που χαρακτήρισε ως επιλογή για βραχυπρόθεσμα κέρδη από την αμερικανική εταιρεία, ανταποκρίθηκε υποσχόμενη να ενισχύσει τις αποδόσεις των μετόχων και να θέσει τις αργά αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της προς πώληση. Η Reckitt Benckiser Group Plc άλλαξε θέση για να πουλήσει την επιχείρηση τροφίμων μετά την απόκτηση του παρασκευαστή συνταγών για μωρά Mead Johnson, ενώ η Danone SA πωλεί την επιχείρηση γιαουρτιού Stonyfield μετά την απόκτηση του WhiteWave.

Πηγή: Bloomberg.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία