BACK TO
TOP
Business

Στα πλάνα Syngenta εξαγορές με στόχο τους σπόρους

Τις νέες φιλόδοξες κινήσεις και τις προτεραιότητές της μετά την εξαγορά από την ChemChina ανακοίνωσε την Τρίτη 27 Ιουνίου ο ελβετικός όμιλος φυτοπροστασίας και σποροπαραγωγής Syngenta. Ειδικότερα, η εταιρεία σκοπεύει να διεκδικήσει μερίδια αγοράς από την ανάπτυξη του κλάδου των βιολογικών προϊόντων και να προχωρήσει σε συνεργασίες και στοχευμένες εξαγορές με επίκεντρο τους σπόρους.

Στα πλάνα Syngenta εξαγορές με στόχο τους σπόρους

2
0
Κινητήριοι μοχλοί στην επόμενη φάση της ανάπτυξης θα είναι η περαιτέρω επέκταση σε αναδυόμενες αγορές, ειδικά στην Κίνα, η ολοένα και μεγαλύτερη προσφορά ψηφιακών εφαρμογών για τη γεωργία και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες για την αύξηση των αποδόσεων με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και διατήρηση των υδάτινων πόρων



Μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Διοικητικού  Συμβουλίου της ChemChina στις 26 Ιουνίου, ο Ren Jianxin, επιβεβαίωσε ότι η  Syngenta θα διατηρήσει τη λειτουργική ανεξαρτησία της και η υπάρχουσα διοίκηση θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία. «Μοιραζόμαστε τη στρατηγική της  Syngenta και το μακροπρόθεσμο όραμά της και ανυπομονούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη της καθώς και τα προσφερόμενα προϊόντακαι υπηρεσίες της. Μαζί με το Δ.Σ. τους διοικούντες και τους εργαζομένους θα εργαστούμε για να ωφελήσουμε τους καλλιεργητές, να βελτιώσουμε την επισιτιστική ασφάλεια και να καταπολεμήσουμε την πείνα σ’ όλο τον κόσμο- με βάση τις αρχές της τεχνολογικής ηγεσίας, της περιβαλλοντικής ασφάλειας και της βιωσιμότητας», τόνισε ο Ren Jianxin

Από την πλευρά του ο Michel Demaré, αντιπρόεδρος της Syngenta και Κορυφαίος Ανεξάρτητος Διοικητής ανέφερε: «Αυτή η συναλλαγή είναι ιστορική για πολλούς λόγους. Όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει ποτέ κινεζική εταιρεία, αλλά πρόκειται για ένα ντηλ για την ανάπτυξη. Όλοι οι μέτοχοι επωφελούνται από την αλλαγή ιδιοκτησίας. Οι θέσεις εργασίας έχουν εξασφαλιστεί και οι αγρότες θα συνεχίσουν να έχουν επιλογές και να απολαμβάνουν τα οφέλη από τις επενδύσεις στην τεχνολογία. Η Syngenta θα συνεχίσει να έχει την έδρα της και να πληρώνει φόρους στην Ελβετίά, με μεγάλα κέντρα παραγωγής όπως και έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα. Η Syngenta παραμένει μια αυτόνομη εταιρεία μ’ έναν νέο ιδιοκτήτη που έχει μακροπρόθεσμο όραμα για τον κλάδο μας και θα επενδύσει αναλόγως. Η εταιρεία θα διατηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης με τέσσερις ανεξάρτητους Διευθυντές στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Ren Jianxin και το υπόλοιπο συμβούλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηγεσίας της Syngenta στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα. Μαζί, η ChemChina και η Syngenta θα συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια».
Τέλος, ο Erik Fyrwald, διευθύνων σύμβουλος της Syngenta σημείωσε: «Διαδραματίζουμε ζωτικό ρόλο στη διατροφική αλυσίδα για να τροφοδοτούμε με ασφάλεια τον κόσμο και να φροντίζουμε τον πλανήτη μας. Η φιλοδοξία μας είναι να είμαστε η πιο συνεργατική και αξιόπιστη ομάδα στον τομέα της γεωργίας, παρέχοντας κορυφαίες καινοτομίες στον τομέα των σπόρων σποράς και των φυτοπροστατευτικών για την ενίσχυση της ευημερίας των αγροτών, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Με τη ChemChina έχουμε έναν σταθερό νέο ιδιοκτήτη που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε αυτή τη φιλοδοξία. Παράλληλα, θα στηρίξουμε την προσοχή μας στην παραγωγικότητα και στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις παγκόσμιες προοπτικές και ιδιαίτερα από την Κίνα, όπου θα αξιοποιήσουμε και θα επεκτείνουμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία μας για να προωθήσουμε τα υψηλότερα πρότυπα για τη γεωργία, την ασφάλεια των τροφίμων και το περιβάλλον, καθώς και για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία