BACK TO
TOP
Business

Μετά τα ελαστικά και τα εστιατόρια τώρα η Michelin µπαίνει στο κελάρι

Στο κλαµπ µε τους ισχυρότερους διαµορφωτές στον κόσµο του κρασιού και του φαγητού µετά τα τρόφιµα εισέρχεται πλέον η Michelin, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχωρά στην αγορά του 40% του µετοχικού κεφαλαίου της διµηνιαίας έκδοσης Robert Parker Wine Advocate (RPWA) και της ιστοσελίδας robertparker.com, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ποσό της συµφωνίας.

Μετά τα ελαστικά και τα εστιατόρια τώρα η Michelin µπαίνει  στο κελάρι

0
0
Τα δύο αυτά µέσα θεωρούνται ως οι πλέον ανεξάρτητοι και πολυδιαβασµένοι οδηγοί από τους καταναλωτές οίνου στον κόσµο.

Πιο αναλυτικά, το Wine Advocate εκδίδεται σχεδόν 40 χρόνια -από το 1978- και ιδρύθηκε από τον Ρόµπερτ Πάρκερ. Το 2012 είχε πουληθεί σε µια οµάδα επενδυτών από τη Σιγκαπούρη µε πρωτεργάτη τον Soo Hoo Khoon Peng. Την ίδια περίοδο, παραιτήθηκε από αρχισυντάκτης ο Ρόµπερτ Πάρκερ

«Για µεγάλο χρονικό διάστηµα, οι κριτικοί διέκριναν το κρασί και τη γαστρονοµία σε δύο διαφορετικούς τοµείς εµπειρογνωµοσύνης. Σήµερα, οι πιο αµερόληπτοι, ανεξάρτητοι και ευφυείς κριτικοί φαγητού και κρασιού έχουν παντρέψει τη σοφία τους προς όφελος τόσο των καταναλωτών του κρασιού όσο και ποιοτικού φαγητού», δήλωσε ο Ρόµπερτ Πάρκερ µε αφορµή τη συνεργασία της Michelin-Wine Advocate. Οι αξιολογήσεις της έκδοσης Wine Advocate για τους εκλεκτούς οίνους βασίζονται στις µύτες και τους ουρανίσκους του παθιασµένου κριτικού κρασιού και της οµάδας εµπειρογνωµόνων του, αλλά και σε µια µεθοδολογία που είναι µοναδική στον τοµέα αυτό.

Με επιρροή στην Ασία, ειδικά στην Κίν

Τα τελευταία 4-5 χρόνια η έκδοση αυτή αύξησε τον αριθµό µε γευσιγνωσίες και δείπνα µε κρασιά ειδικά στην Κίνα και σ’ όλη την Ασία. Από το 2016, αυτές οι εκδηλώσεις γίνονταν σε συνεργασία µε τα βραβευµένα µε αστέρια Michelin εστιατόρια σε Σιγκαπούρη, Χόνγκ Κόνγκ και Μακάο. «∆ουλεύοντας µαζί µε τον οδηγό Michelin για αυτές τις εκδηλώσεις έδειξε τις οµοιότητες µεταξύ των βασικών µας αξιών, της ακεραιότητας και της αυστηρότητας ως κριτικών στους κόσµους του κρασιού και των τροφίµων», ανέφερε σε σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση η αρχισυντάκτρια του Wine Advocate, Λίζα Περροτί-Μπράουν

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντρε Ταίσνε, ∆ιευθύνων Σύµβουλος στο οδηγό φαγητού και ταξιδιών της Michelin, ανέφερε ότι αρχικά η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην Ασία και τη Βόρεια Αµερική προτού επεκταθεί και στην Ευρώπη αλλά και σ’ άλλες περιοχές του κόσµου.

«Η συνεργασία της Michelin, που αποτελεί διεθνή αναφορά στη γκουρµέ εστίαση µε τον οδηγό Michelin µε το Robert Parker Wine Advocate, τον παγκόσµιο ηγέτη στη γευσιγνωσία και την αξιολόγηση κρασιού, θα επιτρέψει στους πελάτες µας που απολαµβάνουν εξαιρετικά εστιατόρια και εκλεκτά vintage κρασιά να βιώσουν µοναδικές στιγµές. Ανυποµονούµε να αξιοποιήσουµε την ισχυρή σχέση µας για να αναπτύξουµε ακόµα ευρύτερες προσφορές για τους πελάτες µας», υπογράµµισε ο Αλεξάντρε Ταίσνε

Κλειδί της επιτυχίας η αµερόληπτη κριτική


Η ανεξαρτησία της διεθνούς φήµης έκδοσης του Πάρκερ όσον αφορά τους αµπελουργούς και το εµπόριο οίνου είναι το κλειδί για την παραγωγή αµερόληπτων, αξιόπιστων κριτικών. Μετά από επαγγελµατικές γευστικές δοκιµές, κάθε κρασί λαµβάνει όχι µόνο µια περιγραφική γεύση, αλλά ένα ποιοτικό σκορ που κυµαίνεται µεταξύ 50 και 100 µονάδων. Χάρη σε αυτό το αυστηρό σύστηµα, η έκδοση Wine Advocate έχει εδώ και πολλά χρόνια αποκτήσει µια διεθνή φήµη που παραµένει σταθερά πρώτη στις προτιµήσεις και έχει και την εµπιστοσύνη των συλλεκτών κρασιού απ’ όλο τον κόσµο. Σήµερα, η έκδοση αυτή παράγει περίπου 40.000 κριτικές για το κρασί κάθε χρόνο. Πρόσφατα, η RPWA ανέπτυξε µια ειδική πλατφόρµα εκδηλώσεων που επιτρέπει στο κοινό να προχωρήσει σε οινικές γευσιγνωσίες σε συνδυασµό µε γκουρµέ δείπνο.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία