BACK TO
TOP
Business

Απόφαση Κομισιόν ως 22/8 για το ντηλ Bayer-Monsanto

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη την Τρίτη 1 Aυγούστου σε επέκταση κατά δύο εβδομάδες της επανεξέτασης της συμφωνίας για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας αγροβιοτεχνολογίας Μonsanto από το γερμανικό κολοσσό Bayer (BAYGn.DE) έναντι 66 δις. δολαρίων.

Απόφαση Κομισιόν ως 22/8 για το ντηλ Bayer-Monsanto

0
0

Η Κομισιόν, σύμφωνα με το reuters, υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω εταιρείες είχαν υποβάλει τις προτεινόμενες παραχωρήσεις τους τη Δευτέρα. Η Επιτροπή δήλωσε ότι έχει λάβει δεσμεύσεις με στόχο να μετριάσει τα προβλήματα ανταγωνισμού, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Κατόπιν τούτου, ορίστηκε προθεσμία έως τις 22 Αυγούστου προκειμένου να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική αναθεώρηση της συμφωνίας.

Η Bayer προτρέπει την Επιτροπή να προβεί σε εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της συγχώνευσης κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, αλλά επιδιώκει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο γερμανικός κατασκευαστής χημικών προϊόντων δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει σημαντικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να κερδίσει το πράσινο φως από τις αρχές ανταγωνισμού όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ρυθμίζει τις συγχωνεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία