BACK TO
TOP
Business

Eπισφραγίζεται αρχές 2018 το ντηλ Bayer- Monsanto

Στις αρχές του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία απόκτησης της Monsanto από την Bayer, σύμφωνα με τον Liam Condon, μέλος του Δ.Σ. της Bayer AG και επικεφαλή του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας.

Eπισφραγίζεται αρχές 2018 το ντηλ Bayer- Monsanto

3
0
Πιο αναλυτικά, ο Liam Condon στην ομιλία του την Τρίτη 19 Ιουλίου, στα πλαίσια της φετινής εκδήλωση της Bayer Crop Science, στο Μανχάιμ της Γερμανίας, κατά την οποία εστίασε στη βιώσιμη γεωργία τόνισε ότι η απόκτηση της Monsanto αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για να διαμορφωθεί θετικά το μέλλον της γεωργίας. «Είναι ευθύνη μας να εξασφαλίσουμε ότι η καινοτομία είναι διαθέσιμη στους αγρότες, μεγάλους και μικρούς, σ’ όλο τον κόσμο. Μόνο τότε μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στη διασφάλιση ενός βιώσιμου παγκόσμιου συστήματος τροφίμων», τόνισε ο ίδιος

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Ιουνίου, η Bayer κατέθεσε αίτηση για να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 22 Αυγούστου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρασε στη δεύτερη φάση της έρευνάς της

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Bayer κατέθεσε αίτηση τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου για να επεκτείνει την προθεσμία των 10 εργάσιμων ημερών μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2018 με σκοπό να διευκολυνθεί η κατάλληλη αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της συναλλαγής. «Με βάση αυτά τα δεδομένα αναμένουμε να κλείσει η συμφωνία στις αρχές του 2018 και όχι στα τέλη του 2017», σημείωσε ο Condon.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Bayer έχει καταθέσει αιτήσεις σε 30 σχετικές ρυθμιστικές αρχές και έχει ήδη λάβει έγκριση από το 1/3 αυτών.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία