BACK TO
TOP
Business

Σάλο φέρνουν οι διαρροές για τον νέο πρόεδρο της ΕΒΖ

Σάλο στις τάξεις των παραγωγών και υπόγειες συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο, εντός του κυβερνώντος κόμματος, έχει προκαλέσει η διαρροή που φέρει τον Ανδρέα Μπούμη, ως πρώτη επιλογή για την κάλυψη της θέσης του προέδρου στο καινούριο ΔΣ, που προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕ, για την ΕΒΖ ΑΕ.

Σάλο φέρνουν οι διαρροές για τον νέο πρόεδρο της ΕΒΖ

0
0

Ο 74χρονος πρώην τραπεζίτης, που έχει συνδέσει την επαγγελματική του πορεία με κάποιες εμβληματικές πωλήσεις τραπεζών και εταιρειών (σ. σ. Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης, Ναυπηγεία Ελευσίνας κλπ), λόγω αυτής του της προϊστορίας, αλλά και της πολιτικής του συμπόρευσης με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου, δεν τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής.

Όπως αναφέρθηκε στο Agronews από τη στιγμή που διέρρευσε ότι έχει βολιδοσκοπηθεί για να αναλάβει τα ηνία της ζαχαροβιομηχανίας, τόσο η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης, όσο κι εκείνη του Έβρου είναι «πυρ και μανία» με τα κεντρικά του κόμματος από το οποίο ζητούν να αποτρέψει μια τέτοια κίνηση γιατί, όπως μεταφέρουν, έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι ο θόρυβος που ξέσπασε είναι τόσος ώστε η υποψηφιότητα Μπούμη, αν πράγματι υπάρχει τέτοια και δεν είναι απλώς φήμες, έχει ήδη «καεί».

Με δεδομένο πάντως ότι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΒΖ ΑΕ, για την τοποθέτηση του νέου ΔΣ, τα περιθώρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας, όσον αφορά στην εξεύρεση των προσώπων που τελικώς θα το πλαισιώσουν, στενεύουν απελπιστικά.

Ήδη η ζαχαροβιομηχανία είναι για ημέρες ακέφαλη διοικητικά, ενώ οι εκκρεμότητες συσσωρεύονται και προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους παραγωγούς, τους εργαζόμενους και στους τρίτους προμηθευτές της, για το πού θα πάει αυτή η αβεβαιότητα και αν θα πληρωθούν.

Τούτων δοθέντων, οι επόμενες 48 έως και 72 ώρες, αναμένεται να είναι εξόχως πυκνές σε επαφές στο παρασκήνιο, κάτι που θα επιταχύνει και η επιστροφή του αρμόδιου υπουργού, Αλέξη Χαρίτση από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, καθώς αυτός θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία