BACK TO
TOP
Business

Στη Σαουδική Αραβία επεκτείνεται η Green Cola

Εκχώρηση loyalties και απευθείας εξαγωγές προβλέπει η πρώτη φάση της συμφωνίας με τους Σαουδάραβες.

Έδωσαν χέρια ΕΑΣ Αργολίδας με ΕΠΑΠ Green Cola

3
0
Την είσοδό της στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία αναψυκτικών Green Cola, μέσα από ένα στρατηγικό ντηλ που υπέγραψε με το γκρούπ Ocean Holding Group, του επιχειρηματία Mansour Al Sudais.

Ο Σαουδάραβας επενδυτής ανέλαβε την ανάπτυξη της εταιρείας στη Σαουδική Αραβία, καθώς και στο Μπαχρέιν.

Πρόκειται για κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την επέκταση της Green Cola στην δυναμική αγορά της Μέσης Ανατολής.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η συμφωνία αφορά την σύσταση της εταιρείας Green Cola Food Ocean Company, στην οποία ο σαουδαραβικός όμιλος μετέχει με ποσοστό 85% και η Green Cola με 15%. Η νέα εταιρεία θα έχει δικαιώματα εισαγωγής, διανομής και πώλησης του αναψυκτικού Green Cola στην τοπική αγορά.

Σε πρώτη φάση το προϊόν θα εξάγεται από την Ελλάδα, με στόχο πωλήσεις ύψους 1 εκατ. κιβωτίων κατά το πρώτο έτος και αντίστοιχα μερίδιο αγοράς της τάξης του 1,5%. Όπως ανέφερε ο κ. Περικλής Βενιέρης, ιδρυτής της Green Cola, σε βάθος 2-2,5 ετών προβλέπεται να επιτευχθεί διπλασιασμός των πωλήσεων και τότε θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσει παραγωγή του προϊόντος στην Σαουδική Αραβία.

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν εντός διμήνου και το προϊόν θα πωλείται τόσο σε σούπερ μάρκετ (που καλύπτουν άνω του 80% της κατανάλωσης), όσο και σε μικρά σημεία.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, η Σαουδική Αραβία αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη αγορά, με υψηλή κατανάλωση αναψυκτικών και χυμών, λόγω της απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ. Η συνολική κατανάλωση αναψυκτικών στη χώρα διαμορφώνεται στα 2,5 δις. λίτρα αναψυκτικών, από τα οποία, 1,2 δις. λίτρα καταλαμβάνει η cola. Πρώτη σε κατανάλωση cola στη χώρα είναι η Pepsi και ακολουθεί με διαφορά η Coca Cola. Όπως επισημάνθηκε, η Green Cola θα πωλείται σε υψηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό, γιατί λανσάρεται ως premium προϊόν.

Ο κ. Mansour Al Sudais, αποτελεί μέλος μιας από τις πλέον σημαντικές οικογένειες Σαουδαράβων οικονομικών παραγόντων της χώρας, έχοντας διατελέσει καθήκοντα στο υπουργείο Οικονομικών, είναι πρόεδρος της εταιρείας Ocean Group, ενώ ηγείται και αντιπροσωπεύει πολυεθνικές εμπορικές επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους της αγοράς.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία