BACK TO
TOP
Business

Με πρόεδρο ΕΒΖ Π. Αλεξάκη ανοίγει Πέμπτη η Ορεστιάδα

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει να κόβει τεύτλα το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, καθώς η έναρξη της καμπάνιας ζάχαρης στην περιοχή, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου Δ.Σ. της βιομηχανίας που θα έχει ως πρόεδρο τον πρώην επικεφαλής του χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτη Αλεξάκη και ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Παναγιώτη Καραχάλιο, στέλεχος έως τώρα στο εμπορικό τμήμα της εταιρείας.

Με πρόεδρο ΕΒΖ Π. Αλεξάκη ανοίγει Πέμπτη η Ορεστιάδα

2
0

Η συγκρότηση σε σώμα της καινούριας διοίκησης, μετά την ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και προβλέπει επίσης την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου από την καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας Στέλλα Καραγιάννη.

Ως μη εκτελεστικά μέλη αναλαμβάνουν οι νομικός και στέλεχος της ΜΟΔ, Κωστούλα Πάτουχα και ο δικηγόρος, Νικόλαος Παπαϊωάννου, ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του γενικού γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Λόη Λαμπριανίδη, ο Ιωάννης Νενεδάκης, ελεύθερος επαγγελματίας και ο Γεράσιμος Τσαπάρας, ο οποίος είναι ο μόνος που συμμετείχε και στο προηγούμενο παραιτηθέν Δ.Σ.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή σε λειτουργία η Ορεστιάδα

Όσον αφορά ειδικότερα στην περίπτωση της καμπάνιας στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, καθώς πρόκειται για πιεστική εκκρεμότητα (σ. σ. όπως ήδη έχει γράψει το Agronews κανονικά θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου) εκτιμάται ότι θα ληφθεί άμεσα η απόφαση της διοίκησης, πιθανώς και εντός της ημέρας, με σκοπό την Πέμπτη 26 ή το αργότερο την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, η μονάδα να είναι σε λειτουργία.

Ανήσυχοι οι παραγωγοί, υπό το φόβο της υποβάθμισης των τεύτλων

Οι παραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή, πάντως, είναι ανήσυχοι για την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί, κάτι που μετέφερε εμφατικά και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ και εργαζόμενος στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, Βαγγέλης Μπιμπισίδης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. «Οι μέρες περνάνε, ο χειμώνας έρχεται και τα τεύτλα κινδυνεύουν άμεσα με υποβάθμιση ποιότητας. Έπρεπε να έχει ξεκινήσει η καμπάνια εδώ και 15 ημέρες και η αγωνία των παραγωγών έχει φτάσει στα ύψη. Καθημερινά τα τηλέφωνα σπάνε και ρωτάνε πότε θα αρχίσει να κόβει το εργοστάσιο τεύτλα», είπε χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητα και η πώληση των σερβικών θυγατρικών

Η άλλη μεγάλη πιεστική εκκρεμότητα που θα κληθεί να διαχειριστεί η  νέα διοίκηση της ΕΒΖ είναι αυτή της πώλησης των δύο θυγατρικών της Σερβίας, ώστε να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης και πάλι το σχέδιο για την εξυγίανση της ζαχαροβιομηχανίας που έχει συμφωνηθεί με την τράπεζα Πειραιώς και να ανοίξει την πόρτα επαναχρηματοδότησης της ΕΒΖ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση μέσω δηλώσεων ανώνυμης πηγής στο ΑΠΕ, εκφράζει, με την τοποθέτηση του νέου Δ.Σ., εκ νέου τη βούλησή της τόσο για τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας στην Ελλάδα, όσο και για την βιωσιμότητα, αλλά και ανάπτυξή της.

 

Η ανακοίνωση της ΕΒΖ

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, που προέκυψε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 20.10.2017, στις 24.10.2017 αποφάσισε την συγκρότησή του  σε σώμα ως ακολούθως:

Εκτελεστικά Μέλη

Πρόεδρος: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Διευθύνων Σύμβουλος: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Εκτελεστικό Μέλος: ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΕΝΕΔΑΚΗΣ

Μη Εκτελεστικά Μέλη

Μέλος: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Μέλος: ΠΑΤΟΥΧΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη

Αντιπρόεδρος: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Μέλος: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΙΑΠΑΡΑΣ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία