BACK TO
TOP
Business

Τον Ιανουάριο οι προσφορές για Νηρέα και Σελόντα

Οι πωλήτριες τράπεζες αποδέχθηκαν το αίτημα έξι ενδιαφερόμενων επενδυτών (από τους οκτώ) για παράταση.

3
0

Στα μέσα του επόμενου μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία στις 15 Ιανουαρίου, μετατίθεται η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την απόκτηση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα, λόγω των καθυστερήσεων, που έχουν σημειωθεί, ως τώρα, στη διαδικασία.

Ειδικότερα, οι πωλήτριες τράπεζες αποδέχθηκαν το αίτημα έξι ενδιαφερόμενων επενδυτών (από τους οκτώ) να δοθεί παράταση καθώς εκκρεμούσαν ακόμη σημαντικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το σχέδιο σύμβασης πώλησης (SPA), το οποίο, με βάση τους όρους του διαγωνισμού, πρέπει να διατεθεί στους επενδυτές, πριν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους. Επιπρόσθετα, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στοιχείων του οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Για τους παραπάνω λόγους οι πωλήτριες τράπεζες δέχθηκαν να υπάρξει παράταση ενός μήνα, που, πρακτικά, αν αφαιρεθεί η περίοδος των εορτών, αντιστοιχεί σε περίπου δύο εβδομάδες. «Αν δεν δινόταν επαρκής χρόνος, υπήρχε ο κίνδυνος κάποιοι να αποχωρήσουν από τη διαδικασία και άλλοι να υποβάλλουν χαμηλές δεσμευτικές προσφορές», αναφέρουν τραπεζικά στελέχη.

Η αποδοχή του αιτήματος από τις πωλήτριες τράπεζες πυροδότησε την πρώτη έμμεση αντιπαράθεση μεταξύ ενδιαφερόμενων επενδυτών. Υπήρξαν, δηλαδή, διαρροές από κύκλους επενδυτή, που αποδίδουν την παράταση στην ανάγκη να διευκολυνθούν κάποιοι από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι δεν έχουν συγκεντρώσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Πρόκειται για αιχμές που δεν έχουν καμία βάση, σχολιάζουν στελέχη, που εμπλέκονται στη διαδικασία, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, τόσο στο άνοιγμα του data room και τη διάθεση του process letter, όσο και στην παροχή στοιχείων από πλευράς εταιρειών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία