BACK TO
TOP
Business

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανείων της Creta Farm

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής των συμφωνιών που αφορούν την αναδιοργάνωση του τραπεζικού δανεισμού της Creta Farms.

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση των δανείων της Creta Farm

3
0

Ειδικότερα, η αναδιοργάνωση αφορά το δανεισμό του Ομίλου που έχει συναφθεί με τα τραπεζικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Eurobank Ergasias και Alpha Bank και τις θυγατρικές τους εταιρείες (factoring & leasing) και περιλαμβάνει τα Κοινοπρακτικά δάνεια της εταιρείας, τα διμερή δάνεια του Ομίλου, τις χρηματοδοτήσεις factoring και Leasing.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ευμενέστερους χρηματοοικονομικούς όρους για τον Όμιλο όπως σημαντική μείωση επιτοκίου για το σύνολο των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων και μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου στο τέλος της 4ετίας (balloon payment) για όλες τις μορφές χρηματοδοτήσεων του Ομίλου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω ρύθμιση διασφαλίζει την υλοποίηση όλων των εμπορικών και επενδυτικών σχεδιασμών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ειδικότερα τη στιγμή που ο Όμιλος στρατηγικά εισέρχεται σε νέες κατηγορίες τροφίμων.

Σημειώνεται εξάλλου ότι ο Όμιλος Creta Farm, συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση FoodExpo, παρουσίασε την εξέλιξη του φρέσκου κρέατος «Εν Ελλάδι» σε «Εν Ελλάδι 2» με σημαντική  διαφοροποίηση τόσο στην γεύση όσο και στοάρωμα. Με το κρέας αυτό ο Όμιλος, μετά την πρόσφατη είσοδο στην αγορά επώνυμου χοιρινού νωπού κρέατος ειδικής εκτροφής (αγορά μεγαλύτερη από 1 δις €), πραγματοποιεί την ταυτόχρονη είσοδο και στην κατηγορία του γύρου (αγορά μεγαλύτερη από 1 δις €) και για πρώτη φορά ο καταναλωτής θα συναντήσει επώνυμο ελληνικό χοιρινό κρέας σε ψητοπωλεία. Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος πέρα από την αγορά αλλαντικών (μεγέθους περίπου 500 εκ. €), όπου κατέχει εδραιωμένη ηγετική θέση, εισέρχεται και στην αγορά φρέσκου χοιρινού κρέατος και προϊόντων κρέατος για το ψητοπωλείο (μεγέθους περίπου 2 δις €).

Τέλος, η σημερινή συμφωνία έρχεται να συμπληρώσει τη θετική απόδοση του Ομίλου στη χρήση 2017 τόσο από πλευράς Κύκλου Εργασιών όσο και κερδοφορίας EBITDA και θα ανακοινωθούν έως την 30η Απριλίου 2018.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία