BACK TO
TOP
Business

Στην Japan Tobacco Inc το πλειοψηφικό πακέτο ΣΕΚΑΠ

Την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), που περιλαμβάνει και τη Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ) ανακοίνωσε την Παρασκευή 16 Μαρτίου η Japan Tobacco Inc. (JT).

Στην Japan Tobacco Inc το πλειοψηφικό πακέτο ΣΕΚΑΠ

2
0

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η JT μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο. 

Ως εκ τούτου ο Όμιλος JT θα αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ).

«Η εξαγορά δείχνει τη δέσμευσή της εταιρείας να ενισχύσει την πρώτη θέση της στη ρώσικη αγορά.  Για αρκετά χρόνια, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας.  Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου» τόνισε ο Mutsuo Iwai, Πρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων Καπνού του Ομίλου.

Στην Ελλάδα, η JTI, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco, διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά από τη δεκαετία του '80 και σήμερα κατέχει μερίδιο αγοράς 22,7%.  Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018. 

Δείτε την ανακοίνωση του Ομίλου Japan Tobacco Inc. (JT)









Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία