BACK TO
TOP
Business

Άνοδος 5% στα κέρδη του 2017 για την Στέλιος Κανάκης

Αύξηση τζίρου στα 19,7 εκατ. ευρώ, με θετικές ταμειακές ροές άνω του 1,7 εκατ. ευρώ σημείωσε το 2017 η εταιρεία Στέλιος Κανάκης, που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Διαπραγματεύσιμες από 11 Ιουλίου οι μετοχές της Κανάκης

1
0

Ειδικότερα, με βάση τις λογιστικές καταστάσεις, η εισηγμένη:

• Βελτίωσε τον κύκλο εργασιών της από τα 18,57 στα 19,7 εκατ. ευρώ.

• Ανέβασε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από τα 3,049 στα 3,127 εκατ. ευρώ.

• Σημείωσε καθαρή κερδοφορία 2,198 εκατ. ευρώ (από 2,09 εκατ. ευρώ, ή +5%).

• Πέτυχε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές άνω του 1,7 εκατ. ευρώ.

• Είδε τα ίδια κεφάλαιά της να διαμορφώνονται στα 20,6 εκατ. ευρώ.

• Στις 31/12/2017 είχε μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και διαθέσιμα ύψους 7,66 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Κανάκης θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση τη μη διανομή μερίσματος, αλλά την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της.

Σε ό,τι αφορά την προβλεπόμενη πορεία της εισηγμένης για τη φετινή χρονιά, η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη για υψηλότερα επίπεδα κύκλου εργασιών. Συγκεκριμένα, στην ετήσια έκθεση των αποτελεσμάτων της αναφέρει:

«Αναφορικά με τις δραστηριότητες της Εταιρείας κατά την τρέχουσα χρήση 2018 παρατίθενται ορισμένα στοιχεία και εκτιμήσεις ποιοτικού χαρακτήρα, προκειμένου η εν λόγω εξέλιξη να αποτυπωθεί με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, ενόψει ιδίως της συνεχιζόμενης ρευστότητας και αβεβαιότητας λόγω της διάρκειας και της έντασης της οικονομικής κρίσης και των ιδιαίτερα αρνητικών συνεπειών αυτής στην εγχώρια οικονομία και αγορά, που εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια γεωγραφική αγορά δραστηριοποίησης της Εταιρείας, αλλά και των πρόσφατων εξελίξεων των σχέσεων της χώρας με γείτονες χώρες, οι οποίες δημιουργούν ένα ευρύτερο σκηνικό γεωπολιτικής αστάθειας.

Τα εν λόγω στοιχεία και εκτιμήσεις έχουν ως ακολούθως:

A. Η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 1.166 χιλ. ευρώ το έτος 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο έτος 2016, ήτοι κατά ποσοστό 6,3%, και τούτο παρά το γενικότερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, εκτιμάται από την Εταιρεία ότι θα αποτελέσει τον βασικό δείκτη για την τελική διαμόρφωση του ετήσιου κύκλου εργασιών και για την τρέχουσα χρήση 2018, υπό την αυτονόητη επιφύλαξη της μη επέλευσης γεγονότων που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω επιδείνωση του ήδη βεβαρημένου οικονομικού κλίματος ή/και σε ανάσχεση της δυναμικής που έχει εμφανίσει η τουριστική βιομηχανία της χώρας στην διάρκεια των τελευταίων ετών .

Β. Η συνεχιζόμενη προσπάθεια για ανάπτυξη των εξαγωγών στις βαλκανικές χώρες και στην Κύπρο, η οποία αποτυπώνεται σε πωλήσεις ύψους 1.002 χιλ. ευρώ το 2017 από 817 χιλ. ευρώ το 2016 εκτιμάται από την Εταιρεία ότι θα ενισχύσει σε περιορισμένο πάντως βαθμό την αύξηση των πωλήσεων αυτής.

Γ. Το μικτό περιθώριο κέρδους εκτιμάται ότι και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα της τάξης του 34% έως 35% σε σχέση με την κλειόμενη χρήση.

Δ. Η Εταιρεία, έχοντας διασφαλίσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την επάρκεια ως προς την προμήθεια των διανεμομένων ειδών και τις καλύτερες τιμές, θα διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς από ανταγωνιστές της με πιο αδύναμη χρηματοοικονομική διάρθρωση.

Ε. Η περαιτέρω ελάφρυνση των επιβληθέντων κεφαλαιακών περιορισμών και ελέγχων θα διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην κατεύθυνση του περιορισμού των αρνητικών συνεπειών, ιδίως στον τομέα της καταναλωτικής ζήτησης».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία