BACK TO
TOP
Business

Ένας πρώην χρηµατιστής στην οµάδα της PhosAgro

Στη διοικητική οµάδα µιας εκ των κορυφαίων ρωσικών εταιρειών φωσφορικών λιπασµάτων, της PhosAgro, αναµένεται να τοποθετηθεί ένας πρώην διευθυντής του Χρηµατιστήριου του Λονδίνου, ο Χαβιέ Ρολέτ, ο οποίος το τελευταίο διάστηµα ασχολείται µε το οινοποιείο που διαθέτει στην Προβηγκία.

Ένας πρώην χρηµατιστής στην οµάδα της PhosAgro

0
0

Η PhosAgro εξάγει λιπάσµατα από πέντε περιοχές στα δυτικά της Ρωσίας σε 100 χώρες σε όλο τον κόσµο, αν και η εγχώρια ρωσική αγορά παραµένει η µεγαλύτερη. Εµπορεύεται στη Μόσχα µε χρηµατιστηριακή αξία 294 δισ. ρούβλια (3,5 δισ. στερλίνες), µε τα παγκόσµια αποταµιευτικά έσοδα της να διαπραγµατεύονται στο Λονδίνο.

Η τοποθέτηση Ρολέτ, που αναµένεται να επισφραγισθεί στις 30 Μαΐου στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, έρχεται σε µία περίοδο που οι ρωσικών συµφερόντων µετοχές, βρίσκονται υπό πίεση, µετά την ανακοίνωση νέων αµερικανικών κυρώσεων και εντάσεων µεταξύ του Βλαντιµίρ Πούτιν και της ∆ύσης.

Ο Ρολέτ, σε δηλώσεις του στην Τelegraph, παραδέχεται ότι το πολιτικό σκηνικό δεν είναι και τόσο υποστηρικτικό, εντούτοις οι επενδυτές που µιλά ανά τον κόσµο αναζητούν ευκαιρίες να επενδύσουν στη Ρωσία, η οποία διαθέτει µια τεράστια εσωτερική αγορά µε αναπτυξιακό δυναµικό, ιδιαίτερα στον αγροτικό τοµέα, όπου για παράδειγµα, γίνεται ένας από τους µεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς σιτηρών.

Σύµφωνα µε το διευθύνοντα σύµβουλο της PhosAgro Ανδρέι Γκούριεφ, η «πολύτιµη εµπειρία στις κεφαλαιαγορές του Ρολέτ και η εξαιρετική γνώση των βέλτιστων πρακτικών στον τοµέα της εταιρικής διακυβέρνησης, θα συµβάλλουν στην ενδυνάµωση της εταιρείας».

Η PhosAgro, που θέλει να ενισχύσει το διοικητικό της συµβούλιο, ανακοίνωσε επίσης την υποψηφιότητα της πρώην γενικής διευθύντριας της UNESCO Ιρίνα Μποκόβα, ως δεύτερου ανεξάρτητου διευθυντή, ενώ σε διευθυντική θέση προορίζεται και ο βετεράνος επενδυτής Τζιµ Ρότζερς, συνιδρυτής του Quantum Fund.

Ενδιαφέρον από το fund Innovation Brain αναθαρρεύει τευτλοπαραγωγούς και ΕΒΖ

Περισσότερο κοντά, από ποτέ στο παρελθόν, στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο µετοχικό της κεφάλαιο, βρίσκεται η ΕΒΖ σήµερα, βεβαίωσε, στην Agrenda, πηγή που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις διαπραγµατεύσεις που γίνονται. Μια εξέλιξη που αν τελεσφορήσει θα µπορούσε να σηµάνει µια νέα αρχή και για τους τευτλοπαραγωγούς της χώρας, οι οποίοι τα τελευταία 3-4 χρόνια βιώνουν τα πάνδεινα µέχρι να πάρουν τα χρήµατα για τη σοδειά τους.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, στα χέρια της διοίκησης, της πιστώτριας τράπεζας Πειραιώς και του ειδικού εκκαθαριστή, έχει περιέλθει συγκεκριµένη πρόταση από το fund «Innovation Brain». Οι διαχειριστές του επενδυτικού κεφαλαίου, µε έδρα στο Λονδίνο, ενδιαφέρονται για το σύνολο της ΕΒΖ, ενώ έχουν καταθέσει και το απαραίτητο «proof of fund».

Μάλιστα, σε πρόσφατη γενική συνέλευση της ζαχαροβιοµηχανίας, ο εκπρόσωπος του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕ Στέφανος Αυγουλέας επιβεβαίωσε την ύπαρξη proof of fund, µε τη χαρακτηριστική φράση «το κρίσιµο στην πρόταση αυτή είναι πως λεφτά υπάρχουν». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ζάχαρης Παναγιώτης Αλεξάκης σχολίασε ότι «Είµαστε κοντά κι ενδεχοµένως να προχωρήσουµε το επόµενο διάστηµα στην υπογραφή και µνηµονίου αλληλοκατανόησης (MoU)», ενώ για την περαίωση της µεταβίβασης του συνόλου του ενεργητικού της επιχείρησης, έδωσε χρόνο ως το τέλος του έτους.

Συµµαχία Nestle-Starbucks έναντι 7,15 δισ. δολαρίων

Ο ελβετικός κολοσσός τροφίµων Nestle θα δώσει στη Starbucks 7,15 δισ. δολάρια σε µετρητά για τα δικαιώµατα πώλησης των προϊόντων της αλυσίδας καφέ σε όλο τον κόσµο, σε µια παγκόσµια συµµαχία. Με τη συµφωνία η Nestle θα πουλήσει τον συσκευασµένο καφέ και τα ροφήµατα της Starbucks, ωστόσο αυτή δεν θα περιλαµβάνει κάποιο κατάστηµα της αλυσίδας.

LoLa, η πρώτη µπύρα της Λάρισας από τη Ζυθοποιία Πηνειού

Mια γευστική Pilsner που παράγεται από νεοσύστατη Ζυθοποιία Πηνειού και ονοµάζεται LoLa είναι η πρώτη µπύρα της Λάρισας. Το όνοµα προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Longitude (Γεωγραφικό Μήκος) και Latitude (Γεωγραφικό Πλάτος) γι’ αυτό και στην ετικέτα της φέρει τις συντεταγµένες της πόλης της Λάρισας. Η Ζυθοποιία Πηνειού, ιδρύθηκε πριν λίγους µήνες, αποτελεί την πρώτη µικροζυθοποία της Λάρισας.

Αύξηση πωλήσεων 15% για το ΘΕΣγάλα στο τρίµηνο

Σταθερή άνοδο στις συνολικές πωλήσεις του ΘΕΣγάλα µε 15% στο πρώτο τρίµηνο του έτους, ενώ στο φρέσκο γάλα σηµειώνεται άνοδος 5%, σε όγκο πωλήσεων, το ίδιο διάστηµα. Στην αύξηση αυτή πρέπει να συνυπολογιστεί η συνολική πτωτική τάση στις πωλήσεις φρέσκου γάλακτος, η οποία, σύµφωνα µε στοιχεία, γράφει αρνητική µεταβολή κατά 4,7% από το 2016 στο 2017. Ο συνεταιρισµός υπολογίζει στα 30 εκατ. τον τζίρο του 2018.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία