BACK TO
TOP
Business

Με τεχνολογία blockchain οι συναλλαγές Cargill

Η HSBC και η ING Bank χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τη διεκπεραίωση οικονομικών συναλλαγών για την εταιρεία τροφίμων και γεωργικών προϊόντων Cargill.

H Cargill αφήνει χάλυβα και σίδηρο για τα τρόφιμα

4
0

Μέσα σε 24 ώρες ολοκληρώθηκε η οικονομική συναλλαγή για μια μαζική αποστολή σόγιας από την Αργεντινή στη Μαλαισία, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Πρόκειται για μια συναλλαγή που με συμβατικό τρόπο θα χρειαζόταν πέντε με δέκα μέρες.

Σύμφωνα με την HSBC, η συγκεκριμένη συναλλαγή δείχνει ότι η μέθοδος blockchain συνιστά μια εμπορικά και λειτουργικά βιώσιμη λύση στην ψηφιοποίηση του εμπορίου. Οι συμβατικές συναλλαγές που βασίζονται στην χρήση έντυπων εγγράφων ως επιστολές πίστωσης, συνήθως χρειάζονται πέντε με δέκα μέρες. Αντιθέτως τώρα χρειάστηκαν 24 ώρες. Ο επικεφαλής της HSBC για θέματα ανάπτυξης και καινοτομίας, Βιβέκ Ραμαχαντράν, δήλωσε σχετικά: « Η επιτυχής αυτή συναλλαγή με επιχειρηματικούς όρους σημαίνει ότι οι οικονομικές εμπορικές συναλλαγές έχουν απλοποιηθεί, έχουν γίνει πιο γρήγορες με περισσότερη διαφάνεια και ασφάλεια. Πλέον αφαιρείται η ανάγκη έντυπης συμφωνίας, αφού όλα τα μέλη είναι συνδεδεμένα στην πλατφόρμα και οι ενημερώσεις γίνονται στιγμιαία. Η σύντομη διεκπεραίωση θα μπορούσε να σημάνει το ξεκλείδωμα την απελευθέρωση της ρευστότητας για τις επιχειρήσεις

Η συναλλαγή έγινε κάνοντας χρήση της κλιμακωτής πλατφόρμας blockchain Corda, μιας τεχνολογίας διαμοιρασμένων δεδομένων που διαθέτει η R3. Αφορούσε μια μαζική αποστολή σόγιας από την Αργεντινή μέσω του εμπορικού βραχίονα της Cargill στην Γενεύη, στη Μαλαισία, μέσω της θυγατρικής της Cargill στη Σιγκαπούρη ως αγοραστή. Επιπλέον, στα πλαίσια της διαδικασίας, εκδόθηκε μια πιστωτική επιστολή με τη χρήση του blockchain Corda από την HSBC στην ING. Ουσιαστικά, η συναλλαγή της επιστολής πίστωσης ήταν μια συναλλαγή από άκρο σε άκρο μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή σε μια ενιαία κοινή εφαρμογή και όχι σε πολλές πλατφόρμες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία