BACK TO
TOP
Business

Αύξηση πωλήσεων στη EuroChem Group AG το α’ τετράμηνο

Πωλήσεις 1,36 δισ. δολαρίων για το πρώτο τετράμηνο του 2018 ανακοίνωσε την Τρίτη 15 Μαΐου η EuroChem Group AG, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017. Ωστόσο, ο όγκος των πωλήσεων εμφανίζεται μειωμένος κατά 6%.

Αύξηση πωλήσεων στη EuroChem Group AG το α’ τετράμηνο

3
0

Ωστόσο, παρά την ανάπτυξη 18% από τετράμηνο σε τετράμηνο, τα έσοδα του πρώτου τετραμήνου πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και η απόσβεση των στοιχείων του ενεργητικού (δείκτης EBITDA), εμφανίζονται μειωμένα κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, αφού δυσκολίες στο συνάλλαγμα συγκλίνουν σε μια γενικότερα αποδυναμωμένη εμπορική δραστηριότητα για το άζωτο και το σιδηρομετάλλευμα σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2017.

Ο δείκτης EBITDA για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους έφτασε τα 338 εκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι το ποσό αυτό ήταν 349 εκατομμύρια δολάρια. Το μεικτό κέρδος της εταιρείας για την εξεταζόμενη περίοδο είναι 195 εκατομμύρια δολάρια.

Ο όγκος των πωλήσεων για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους υποχώρησε κατά 6% από έτος σε έτος και διαμορφώθηκε στους 3,42 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, κυρίως λόγω της ηπιότερης εμπορίας προϊόντων τρίτων. Η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις προϊόντων λιπασμάτων τρίτων 949 χιλιοτόνων κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Στον όγκο αυτό συμπεριλαμβάνεται το εμπόριο πάνω από 680 χιλιοτόνων ουρίας, θειικού αμμωνίου και NPK. Από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο η παραγωγή λιπασμάτων της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και έφτασε τους 2,38 εκατομμύρια τόνους. Επιπλέον, οι πωλήσεις 1,43 εκατομμυρίων τόνων σιδηρομεταλλευμάτων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2017, μειώθηκαν φέτος κατά 16%

Αλλαγή σκυτάλης τον Ιούλιο

«Οι υγιείς επιδόσεις του ομίλου για αυτό το πρώτο τετράμηνο, παρά τις δυσκολίες, συμπίπτουν με την επιτυχή έναρξη της παραγωγής καλίου στην μονάδα μας στο Ουσόλκσι της Ρωσίας. Αυτοί οι πρώτοι τόνοι μας επέτρεψαν να περάσουμε έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες σταθμούς στην προσπάθειά μας για την παραγωγή καλίου», ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου EuroChem, Ντμίτρι Στρέζνεφ, για να προσθέσει, «ως εκ τούτου, κάναμε επιπλέον βήματα στην κατεύθυνση της δομικής επαναπροσαρμογής του ομίλου, τα οποία ευθυγραμμίζονται με το επόμενο στάδιο ανάπτυξής του και τον εξελισσόμενο προφίλ του.

Όντας ταυτόχρονα διευθύνον στέλεχος και μειοψηφών στέλεχος, κοιτάζω με αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον του ομίλου, όταν τα ηνία αναλάβει ο Ντμίτρι Στρασνόφ από  τον Ιούλιο και δηλώνω πρόθυμος να προσφέρω την βοήθειά μου και τις συμβουλές μου στην διευθυντική ομάδα, καθώς ο ρόλος μου πλέον δεν θα είναι εκεί».

Πηγή: worldfertilizer.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία