BACK TO
TOP
Business

Νέες διαβεβαιώσεις Fecker για ΕΒΖ και τευτλοκαλλιέργεια

Νέες δεσμεύσεις για ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα, αλλά και για την ανάπτυξη πρόσθετων προϊόντων, πάντα σε συνεργασία με τις οργανώσεις παραγωγών, παρέχει το fund «Innovation Brain», στην περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφορά του, ύψους όπως αποκαλύπτει περίπου 100 εκατ. ευρώ, για την ΕΒΖ ΑΕ, ενώ εξίσου καθησυχαστικός εμφανίζεται και για τη διατήρηση θέσεων εργασίας του προσωπικού το οποίο καλεί σε συνάντηση την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Αγροτικός όμιλος με όχημα ΕΒΖ στα πλάνα του Ιnnovation Βrain

0
0

Με ανακοίνωσή του, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουνίου, ο Lucas Fecker, διευθύνων σύμβουλος του «Innovation Brain», σήκωσε το γάντι που του έριξαν μια ημέρα πριν οι εργαζόμενοι στη ζαχαροβιομηχανία και απάντησε ένα προς ένα τα δέκα ερωτήματα που του είχαν θέσει με σχετική ανοικτή επιστολή τους, αμφισβητώντας τις προθέσεις του για την επόμενη ημέρα της ΕΒΖ, την οποία, όπως επαναλαμβάνει, επιθυμεί να μετατρέψει σε νέο αγροτικό όμιλο, αφήνοντας, ωστόσο, να εννοηθεί πως θα πάει σε νέο ΑΦΜ, απαλλαγμένο από τα βάρη του παρελθόντος.

Ξεκινώντας από το θέμα του ύψους της οικονομικής του προσφοράς για τη ζαχαροβιομηχανία δηλώνει πως τα 54 εκατ. ευρώ που κυκλοφορούν ως φήμη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως η πρότασή του ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας τα 100 εκατ. ευρώ, μαζί με τα διαθέσιμα κεφάλαια για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων με τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους προμηθευτές.

«Αυτό το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσφέρθηκε πέρυσι», σημειώνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του το fund, ενώ αναφέρει πως ο δεύτερος διεκδικητής της ελληνικής βιομηχανίας, τον οποίο δεν κατονομάζει, θα κλείσει τα εργοστάσια όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Εμμέσως, πάντως, παραδέχεται, ότι το επιχειρησιακό του πλάνο περιλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας, στην οποία θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της ΕΒΖ ΑΕ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το υφιστάμενο προσωπικό, δάνεια, χρέη στους καλλιεργητές, προσωπικό, προμηθευτές (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.), οφειλές προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνοντας ότι «το fund επιχείρησε να βρει λύση για όλους. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν σε αμοιβαία λύση».

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει πως αναφορικά με την τευτλοκαλλιέργεια, ο σχεδιασμός του fund περιλαμβάνει την ενίσχυση της παραγωγής προκειμένου η ΕΒΖ να καταστεί ηγέτης στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, με τον κ. Fecker να συμπληρώνει πως «προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τις οργανώσεις αγροτών για την ανάπτυξη πρόσθετων προϊόντων».

Ως προς το προσωπικό τονίζει ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τα συνδικάτα θα είναι πάντα μέρος της λύσης» και καλεί την ηγεσία τους να συζητήσουν ανοικτά, με την επισήμανση πως οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν εκτός εργασίας, καθώς «λειτουργούμε υπεύθυνα και θέλουμε να συνεργαστούμε με τα συνδικάτα. Τους καλούμε ξανά για συζήτηση στις 21 Ιουνίου 2018».

Ο κ. Fecker διαβεβαιώνει επίσης πως η ΕΒΖ θα αναδιαρθρωθεί, διότι «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς, προκειμένου να προχωρήσουμε εμπρός, πρέπει να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη βιομηχανία», ενώ αναφορικά με το Innovation Brain, σημειώνει πως αυτό χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή. «Είμαστε ανεξάρτητοι και έχουμε στρατηγική για την ανάπτυξη» εξηγεί και ξεκαθαρίζει πως πίσω από το Fund δεν βρίσκεται ο επενδυτής Kostic, που στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την ΕΒΖ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Kostic. Δεν είχαμε ποτέ συνεργαστεί μαζί του. Επιπλέον η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα άφηνε να γίνει τέτοια συναλλαγή».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία