BACK TO
TOP
Business

Νέα διετία για το Στέλιο Μπουτάρη στους «Οίνους Βορείου Ελλάδος»

Δεύτερη διετία στον προεδρικό θώκο της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» για τον σημερινό πρόεδρο της οργάνωσης και οινοποιό Στέλιο Μπουτάρη.

Νέα διετία για το Στέλιο Μπουτάρη στους «Οίνους Βορείου Ελλάδος»

1
0

Στις πρόσφατες εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης δόθηκε εντολή συνέχισης του έργου του στον ήδη πρόεδρο για τα έτη 2016-2018, στην επόμενη διετία.

Σε κλίμα συναδελφικότητας και συλλογικότητας τα μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» εξέλεξαν για τα επόμενα δύο χρόνια ως πρόεδρό της τον οινοποιό Στέλλιο Μπουτάρη, ύστερα από την επιτυχημένη πρώτη διετή θητεία του.

Παράλληλα, στο σώμα του ΔΣ, εκφράστηκε από τους οινοπαραγωγούς η επιθυμία για «πνοή ανανέωσης» από νεώτερες γενιές.

Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης αποτελείται από:

1. Μπουτάρης Στέλλιος, πρόεδρος

2. Κεχρής Στέλιος, διευθύνων σύμβουλος

3. Τσάνταλης Γιώργος, αντιπρόεδρος

4. Γαρυπίδης Κώστας, μέλος

5. Γεροβασιλείου Μαριάνθη, μέλος

6. Δήμου Μαρία, μέλος

7. Ιατρίδης Άγγελος, μέλος

8. Παπαδόπουλος Γιάννης, μέλος

9. Σπύρου Παύλος, μέλος

10. Στέγγου Υλιάνα, μέλος

11. Χατζηβαρύτη Χλόη, μέλος

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, ο κ. Μπουτάρης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την πρώτη διετία της θητείας του παρουσιάζοντας συνολικό απολογισμό δράσεων οι οποίες και θα συνεχιστούν για την ολοκλήρωσή τους τα επόμενα δύο έτη, έως το καλοκαίρι του 2020.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως στο μέσον της συνολικής θητείας του κ. Μπουτάρη, η Ένωση συμπληρώνει πλέον τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε τα σημαντικά θέματα που έχουν δρομολογηθεί στην Ένωση και αποτελούν πρώτο μέλημά του Δ.Σ. όπως:

- η στήριξη, ανάπτυξη και προώθηση του οινοτουρισμού μέσα από το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»,

- η μελέτη γύρω από το rebranding της Ένωσης με δεδομένο της πολυποίκιλες δραστηριότητές της,

- η προώθηση και προβολή της νέας εικόνας του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει ετήσια η Ένωση,

- η καθιέρωση εκπαιδευτικών γευσιγνωσιών για καταναλωτές και επαγγελματίες, κυρίως από τον χώρο της σίτισης,

- η δημιουργία και λειτουργεία χώρου ως «Το Σπίτι Του Κρασιού» στη Θεσσαλονίκη, ένα έργο που θα αναδείξει τόσο το επώνυμο Ελληνικό κρασί όσο και την ίδια την πόλη.

Η επόμενη ημέρα, ύστερα από τα πρώτα 25 χρόνια λειτουργίας της Ένωσης, ξεκινά με τους καλύτερους και πλέον αισιόδοξους οιωνούς για το επώνυμο Ελληνικό κρασί του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με πρωτοπόρους τους οραματιστές και ενωμένους οινοπαραγωγούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

 

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), με τον διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» λειτουργεί από το 1993:

- έχοντας καθιερώσει στη χώρα μας τον οινοτουρισμό με τη δημιουργία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με πάνω από 100.000 επισκέπτες ετήσια.

- δημιουργώντας ή συμβάλλοντας ενεργά και πρωτοπόρα σε δράσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που σκοπό έχουν την προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.

Επιπλέον, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διοργανώνει κάθε χρόνο τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» και έχει θεσμοθετήσει τις εκδηλώσεις:

 - «Τα ΒορΟινά» γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα που πραγματοποιείται ετήσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

- τις «Ανοιχτές Πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας.

- τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισού» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας.

Τα οινοποιεία-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» σήμερα είναι 25, από τις πλέον δημοφιλείς οινοποιίες της χώρας.

Στο οινοτουριστικό δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν και είναι μέλη:   27 επισκέψιμα οινοποιεία, 24 ξενώνες, 36 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων-εδεσμάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία