BACK TO
TOP
Business

Οι επτά «μνηστήρες» έγιναν… δύο για τη ΣΕΚΑΠ

Μικρότερο του αναμενομένου και, κυρίως, των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί αρχικά αποδείχτηκε το ενδιαφέρον των επίδοξων επενδυτών για τη ΣΕΚΑΠ.

Οι επτά «μνηστήρες» έγιναν… δύο για τη ΣΕΚΑΠ

0
1

Όπως επισήμως ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα, δεσμευτικές προσφορές για το 50,36% της καπνοβιομηχανίας υπέβαλαν τελικά μόνο δύο επιχειρήσεις, η ινδική Bommidala και η ελληνική Ηλίας Παπαδόπουλος Α.Ε. του γνωστού καπνεμπόρου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ενδιαφέρον για την εταιρεία είχαν δείξει οι βρετανικές British American Tobacco (BAT) και Imperial Tobacco, η κροατική Adris, η νοτιοκορεατική KT&G και η τουρκική SEBA, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν ακόμα «τρέξει» ο διαγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων φερόταν και το πανίσχυρο κινεζικό μονοπώλιο καπνού.

Αναμφισβήτητα η αποχώρηση από το «παιχνίδι» μερικών από τα μεγαλύτερα «ονόματα» του κλάδου διεθνώς χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών και προσγειώνει ανώμαλα και την ίδια την ΑΤΕbank η οποία πόνταρε πολλά στη συμμετοχή τους προκειμένου να εξασφαλίσει ένα υψηλό αντίτιμο από την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού.

Η Αγροτική έχει κάνει επανειλημμένα σαφές ότι «καίγεται» να απεμπλακεί από τη ΣΕΚΑΠ, όμως το καίριο ερώτημα πλέον είναι τι θα πράξει σε περίπτωση που κανένα από τα –δυο- προσφερόμενα τιμήματα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της.

Εκτός από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (και της επιπλέον αβεβαιότητας που δημιούργησαν οι πολιτικοί χειρισμοί των τελευταίων εβδομάδων) η αιτία για το χαμηλότερο του αναμενομένου ενδιαφέρον θα πρέπει να αναζητηθεί και στα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας. Προβλήματα τα οποία ήρθαν με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια τις τελευταίες εβδομάδες με το μπλοκάρισμα λογαριασμών από την ίδια την ΑΤΕ που οδήγησε που «πέταξε» ουσιαστικά τη ΣΕΚΑΠ εκτός αγοράς…

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-01-2012 15:20giorgos

Τελικά φαίνεται ότι θα καταλήξει στους Ινδούς!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία