BACK TO
TOP
Business

Ενεργή κατάληψη της Δωδώνη από τους κτηνοτρόφους

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας 27 Αυγούστου συγκεντρώνονται στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη στα Γιάννενα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν «ενεργή κατάληψη».

Ομάδα Εισκομιστών Γάλακτος θέλουν οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι

2
0

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, αυτό σημαίνει ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί κανονικά και μάλιστα με πιο έντονους ρυθμούς απ’ ό,τι το προηγούμενο διάστημα. Σκοπός τους είναι να βγει η βιομηχανία από το καθεστώς της ακυβερνησίας, έτσι ώστε να αποδεσμευτούν α) τα τεράστια αποθέματα φέτας που έχει στα ψυγεία της και να εισπράξει αντίστοιχα τα χρήματα που της χρωστάνε οι έμποροι και β) τα ποσά που οφείλει στους παραγωγούς εδώ και δύο μήνες για το γάλα. Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για πολλούς λόγους, με σημαντικότερο το ότι υπάρχουν πληροφορίες για αξιολόγηση των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους, ενώ αναμένουμε και την αντίδραση της πλευράς των αδελφών Σαράντη («Όλυμπος-Τυράς») στην αιφνίδια αλλαγή των όρων του διαγωνισμού.

Στον «Βίκο» έχει σκοπό να παραχωρήσει το 67,7% των μετοχών η ΕΑΣ Ιωαννίνων
Στους όρους της συμφωνίας με τον «στρατηγικό επενδυτή» αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης. Όπως είπε, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος», στο μνημόνιο που υπογράφτηκε με την εταιρία ΒΙΚΟΣ του Πέτρου Σεπετά περιλαμβάνεται και σαφής αναφορά ότι οι ΕΑΣ διακόπτουν τη δικαστική διεκδίκηση του 7,7% των μετοχών που η ΑΤΕ είχε αγοράσει από Ενώσεις και με το οποίο απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Σε αντιστάθμισμα οι Ενώσεις θα πάρουν τις εγκαταστάσεις της ΖΩΔΩ. Ο κ. Μπαλτογιάννης, παραδέχτηκε ότι δεν μπόρεσαν να περάσουν τη γραμμή τους στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το μνημόνιο η «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» θα έχει το 67,77% των μετοχών και το management της εταιρείας. Η παραπάνω μετοχική σχέση θα παραμείνει αμετάβλητη και δεν θα επηρεαστεί από καμία αυθαίρετη αύξηση κεφαλαίου, καθώς και σε περίπτωση πώλησης μετοχών από οποιαδήποτε ΕΑΣ, αυτές θα μεταβιβάζονται με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των ΕΑΣ και δευτερευόντως υπέρ του Στρατηγικού Συνεργάτη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία