BACK TO
TOP
Business

Στο πόδιο οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ με αφορμή το πρόγραμμα διαθεσιμότητας

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία Αγνό, ξεκινώντας, εκτός σοβαρού απροόπτου, νέο κύκλο 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στο εργοστάσιο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αρχής γενομένης από το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Μαρτίου.

Οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν το μάρμαρο μετά την κατάρρευση της ΑΓΝΟ

1
0

Το θέμα της μορφής του αγώνα που θα υιοθετηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα αποτέλεσε, άλλωστε, το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης των εκπροσώπων των εργαζομένων το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου κι έως τη στιγμή που γραφόταν αυτές οι γραμμές, η επικρατούσα άποψη ήταν να τηρηθεί χωρίς ανατροπές η πρόταση για την άμεση έναρξη των επαναλαμβανόμενων απεργιακών δράσεων.

Στις τελευταίες εντάσσεται και σχέδιο για την ωριαία συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου, από τις δώδεκα έως και τη μία το μεσημέρι.

Τη νέα ένταση στις σχέσεις του προσωπικού με την ιδιοκτησία της βιομηχανίας πυροδότησε η απόφαση της τελευταίας, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, να ενεργοποιήσει πρόγραμμα διαθεσιμότητας σε μέρος των εργαζομένων, διατηρώντας, παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης και απολύσεων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΑΓΝΟ, που αντιδρούσαν στην υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο '99, εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο του Λαγκαδά, του εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων και για το μέλλον της επιχείρησης.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Αναστασιάδης εξέφρασε την υποστήριξή του στα αιτήματά τους και ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου και τους δημάρχους Βόλβης Δ. Γαλαμάτη κι Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντο, για να υπάρξει συντονισμός ενεργειών για να αποτραπεί εξέλιξη στην εταιρία, που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και γενικότερα στην οικονομία της περιοχής, ενώ αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση για το θέμα, με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας.



Του Λεωνίδα Λιάμη

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία