BACK TO
TOP
Business

Μπαίνουν στη συμβολαιακή άλλοι 1.100 παραγωγοί κριθαριού

Σε συμφωνία με επιπλέον 1.100 παραγωγούς από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία για την καλλιέργεια κριθαριού μέσω συμβολαιακής γεωργίας προχώρησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, διπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις ποσότητες του προϊόντος που προμηθεύεται από την εγχώρια αγορά.

Μπαίνουν στη συμβολαιακή άλλοι 1.100 παραγωγοί κριθαριού

19
0

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, πλέον ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών σε πανελλαδική κλίμακα ανεβαίνει στους 2.100 ενώ οι συνολικές ποσότητες που θα απορροφηθούν τη φετινή χρονιά υπολογίζονται σε 40.000 τόνους.
Από ελληνικό κριθάρι θα παράγονται οι μπίρες Amstel, ΆΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5 και η προμήθεια της πρώτης ύλης θα γίνεται μέσω των 23 συνεταιρισμών και συνεργατών με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία στη χώρα μας.



Ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ο κ. Κώστας Μακρυνιώτης, Συντονιστής του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού και οι παραγωγοί του Προγράμματος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία διοργάνωσε πρόσφατα σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη όπου έδωσαν το παρών 400 παραγωγοί κριθαριού, εκπρόσωποι των περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Σερρών και Θεσσαλίας, καθώς και αγροτικοί φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εφαρμόζει από το 2008 το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού στη χώρα μας μέσω του οποίου έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 70.000 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από Έλληνες παραγωγούς. Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, τα οποία είναι τα μοναδικά βυνοποιεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Επιπλέον διατηρεί τέσσερις Πειραματικούς Αγρούς Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, έκτασης 12 τμ. ο καθένας, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, επιλεγμένες βάσει των κλιματολογικών συνθηκών και του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από έλληνες αγρότες. Ταυτόχρονα, η εταιρία  σε συνεργασία με ελληνικά ινστιτούτα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Έλληνες επιστήμονες έχει αναπτύξει ελληνικές ποικιλίες κριθαριού προς όφελος της Εθνικής έρευνας και τεχνογνωσίας (ποικιλίες Θεσσαλονίκη, Ανδρομέδα), η καλλιέργεια των οποίων θα καταστήσει το ελληνικό κριθάρι περισσότερο ανταγωνιστικό και θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Μηνάς Μαυρικάκης δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Είμαστε εδώ και εργαζόμαστε με συνέπεια, ώστε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει: να καλύψουμε εξολοκλήρου τις ανάγκες της παραγωγής μας με ελληνικό κριθάρι ως το 2015. Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια βλέπουμε την ανταπόκριση από τους 2.100 Έλληνες παραγωγούς στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού. Τους ευχαριστούμε θερμά και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους εμπιστευόμαστε για την προμήθεια υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού, ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει ελληνικά προϊόντα».

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιία

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία