BACK TO
TOP
Business

Το πρώτο έτοιμο γεύμα με σαλιγκάρια

Στο Ρέθυμνο της Κρήτης λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό η πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας σαλιγκαριών στην Ελλάδα.

Το πρώτο έτοιμο γεύμα με σαλιγκάρια

0
0
Η εταιρεία «Χοχλιοί Κρήτης ΕΠΕ» ή αλλιώς «Escargot de Crete», αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Κρήτη -και όχι μόνο- έχει ανεκτίμητο πλούτο και με σωστή εκμετάλλευση μπορεί να μεγαλουργήσει

Μερικά από τα επιτεύγματα -παγκόσμιες καινοτομίες- της «Escargot de Crete» είναι πραγματικά εντυπωσιακά
● Είναι το πρώτο εκτροφείο στον κόσμο που παράγει σαλιγκάρια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκμεταλλευόμενο τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες της Κρήτης, και έχει επιτύχει να έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή σαλιγκαριών ανά στρέμμα παγκοσμίως
● Είναι το πρώτο τυποποιητήριο σαλιγκαριών στον κόσμο το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ακολουθώντας την παραγωγικότητα των μονάδων εκτροφής. Τα περισσότερα τυποποιητήρια λειτουργούν μόνο 2 έως 4 μήνες το έτος και μάλιστα την ίδια εποχή που τα σαλιγκάρια της κρητικής υπαίθρου αναπαράγονται, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για την πανίδα του τόπου μας
● Όλα τα προϊόντα αποτελούν καινοτομία στην παγκόσμια αγορά και είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη φήμη της χώρας μας
● Είναι η πρώτη φορά που τυποποιείται η διάσημη κρητική συνταγή, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ως προς τα συστατικά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διάσημη Γαλλική συνταγή escargots de Bourguignon είναι γνωστή σε όλη την υφήλιο ακριβώς επειδή έχει τυποποιηθεί
● Είναι η πρώτη φορά που τα σαλιγκάρια, χωρίς συντηρητικά, διατηρούνται στο ελαιόλαδο, το οποίο μάλιστα είναι εξαιρετικό παρθένο, βιολογικής γεωργίας και ΠΟΠ Βόρειος Μυλοπόταμος Κρήτης
● Είναι η πρώτη φορά που ελληνική βιομηχανία τυποποίησης σαλιγκαριών τολμά και τυποποιεί το κρέας των σαλιγκαριών σε μορφή έτοιμου γεύματος. Οι συνταγές με τις οποίες διατίθεται το προϊόν είναι

1. Σαλιγκάρια με ξύδι, δενδρολίβανο και σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης (βιολογική) μέσα σε ελαιόλαδο
2. Σαλιγκάρια με θυμάρι, λεμόνι και πράσινη χονδρολιά Κρήτης (βιολογική) μέσα σε ελαιόλαδο
3. Σαλιγκάρια σε ελαιόλαδο
4. Σαλιγκάρια με σκόρδο και μαϊντανό στα πρότυπα της γαλλικής συνταγής escargots de  Bourguignon, με την καινοτομία ότι δεν χρησιμοποιείται βούτυρο αλλά κρητικό ελαιόλαδο

Τα προϊόντα αυτά έχουν ήδη κλέψει τις εντυπώσεις και έχουν ενθουσιάσει τους σεφ, ανοίγοντας νέους γαστρονομικούς ορίζοντες.

Τα σαλιγκάρια της «Χοχλιοί Κρήτης ΕΠΕ» φιγουράρουν σε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα της Ελλάδα και κάνουν τα πρώτα βήματά τους στις αγορές του κόσμου

Εμπνευστής και δημιουργός είναι ο καθηγητής Φυσικής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης, δρ Χαράλαμπος Κιαγιάς
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία