BACK TO
TOP
Πολιτικές

Οι σφαγές αλόγων διακόπτονται με νόμο Ομπάμα στις ΗΠΑ

«Φρένο» στις σφαγές αλόγων βάζει το νομοσχέδιο που υπεγράφη την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο Ομπάμα, το οποίο αφαιρεί χρηματικούς πόρους από τις κτηνιατρικές αρχές που διεξήγαγαν ελέγχους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σφαγής αλόγων.

Συνωστισμός στους βοσκοτόπους για τα δικαιώματα

3
0
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο αφαιρεί από το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) τους απαραίτητους πόρους ώστε να συνεχίσουν να διεξάγονται οι έλεγχοι κατά τη σφαγή ενός αλόγου πριν εκείνο διακινηθεί τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας για την πρόληψη της αγριότητας στα ζώα, Matt Berdshadker, δήλωσε φανερά ικανοποιημένος για το γεγονός «ότι η προσέγγιση του νόμου εκφράζει τις απόψεις εκατομμυρίων αμερικανών που αναγνωρίζουν τις σφαγές αλόγων ως μη ανεκτές».

Η προεδρική παρέμβαση ήλθε ως αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης που άρχισε από απόφαση του δικαστηρίου του Νέου Μεξικού κατά μιας εταιρείας στο Ρόζγουελ που ήθελε να προχωρήσει στη σφαγή αλόγων, με την αιτιολογία ότι παραβίαζε τους περιβαλλοντικούς νόμους της πολιτείας.

Ο δικηγόρος της εταιρείας, Blair Dunn, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση του δικαστηρίου και πρόχειρη την προεδρική απόφαση που όπως υποστήριξε μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση των προτύπων που πρέπει να ακολουθούν οι ΗΠΑ κατά το εξωτερικό τους εμπόριο. Μάλιστα, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση με σκοπό την ακύρωση της απόφασης.

Το τελευταίο σφαγείο αλόγων είχε κλείσει το 2007 μετά από απόφαση του Κογκρέσου, ενώ από το 2011 όπου ο νόμος άλλαξε για ακόμη μία φορά, σφαγεία αλόγων ιδρύθηκαν σε Νέο Μεξικό, Μιζούρι και Αιόβα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία