BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η Ρωσία διακόπτει προσωρινά τις εισαγωγές χοιρινού από την Ε.Ε.

Με αφετηρία τις 30 Ιανουαρίου, η Ρωσία αποφάσισε να διακόψει ανεπίσημα τις εισαγωγές χοιρινού που προέρχεται από την Ε.Ε., με αφορμή δύο αγριόχοιρους από την Λιθουανία οι οποίοι διαγνώστηκαν με αφρικάνικο πυρετό των χοίρων.

Βγαίνει από το... βούρκο η αγορά του χοιρινού

1
0
Ρώσοι κτηνίατροι δήλωσαν ότι εκτός του παραπάνω περιστατικού,έχουν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 11 νέκροι αγριόχοιροι στη Λιθουανία την προηγούμενη βδομάδα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ένα ακόμη περιστατικό στην Πολωνία.Οι ρώσικες αρχές σημειώνουν, ότι όπως δηλώνεται και στη διμερή εμπορική συμφωνία που έχουν υπογράψει Ε.Ε. και Ρωσία, έως να διευκρινιστεί η ακριβής έκταση της κρίσης, η Ε.Ε. θα πρέπει να διακόψει να εκδίδει πιστοποιητικά για τα προιόντα που προέρχονται από χοιρινό κρέας και να καταγράψει σε λίστα τις ζώνες υψηλής και χαμηλής επικινδυνότητας ώστε να μπορέσει η Ρωσία να μπλοκάρει ένα τμήμα εισαγωγών, επιτρέποντας παράλληλα αυτές που δεν εμπεριέχουν κίνδυνο.
Οι ρώσικες αρχές καλούν τις ευρωπαικές αρχές σε στενή συνεργασία για την επίλυση του ζητήματος καθώς μία οριστική διακοπή εκ μέρους της Ρωσίας θα φέρει οικονομικές ζημιές και στα δύο μέρη. Έως το τέλος του 2013 η Ε.Ε. είχε τροφοδοτήσει 340000 τόνους (55% των συνολικών ρώσικων εισαγωγών) χοιρινού κρέατος την ρώσικη αγορά. Για την ρώσικη αγορά η διακοπή των εισαγωγών θα έφερνε απότομη άνοδο των τιμών, γεγονός το οποίο θα δημιουργούσε κοινωνική δυσαρέσκεια αλλά και προβλήματα τροφοδοσίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία