BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αύξηση 40% στις τιμές των κρεμμυδιών στην Ινδία

Μέσα σε μια βδομάδα οι τιμές στα κρεμμύδια της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 39,44%, κατά μέσο όρο στη μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης της χώρας, σύμφωνα με την επιτροπή αγροτικών προϊόντων (APMC). Αφορμή για αυτή τη ραγδαία αύξηση ήταν η μικρή διαθέσιμη ποσότητα, λόγω αναπάντεχων βροχών και καταιγίδων στην Ινδία.

Αύξηση 40% στις τιμές των κρεμμυδιών στην Ινδία

3
0
Η μέση τιμή λιανικής πώλησης των κρεμμυδιών σκαρφάλωσε από τα 6,84 ευρώ (575 ρούπιες Ινδίας) τα 100 κιλά στα 8,94 ευρώ (750 ρούπιες Ινδίας). Μάλιστα, τα καλής ποιότητας κρεμμύδια στη λιανική αγορά, έφτασαν να πωλούνται μεταξύ 12-15 ρούπιες το κιλό (0,14-0,17 ευρώ το κιλό)

Ο διευθυντής της Εθνικής Αγροτικής Συνεταιριστικής Ομοσπονδίας Μάρκετινγκ της Ινδίας (NAFED) Changdeo Holkar δήλωσε στην εφημερίδα “India Times”: «Οι αγρότες έχουν αρχίσει να αποθηκεύουν τα κρεμμύδια με την ελπίδα ότι θα λάβουν καλύτερες τιμές στο μέλλον. Κίνηση που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, μετά θα μειωθεί. Έως τις 15 Ιουνίου, οι μέσες τιμές χονδρικής για το κρεμμύδι αναμένεται να είναι της τάξης των 11,93-15,51 ευρώ τα 100 κιλά (1.000-1.300 ρούπιες)»

Προς το παρόν, τα κρεμμύδια που φθάνουν στην αγορά είναι από τη συγκομιδή του καλοκαιριού και έχουν διάρκεια ζωής περίπου 7 μήνες. Ως εκ τούτου, οι αγρότες είναι βιάζονται να πουλήσουν την παραγωγή και να κερδίσουν γρήγορα χρήματα. Αντίθετα, η διάρκεια ζωής της ποικιλίας Kharif είναι γύρω στον 1 μήνα. Έτσι, οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πωλούν το εμπόρευμα τους στις επικρατούσες τιμές της αγοράς κατά την περίοδο Kharif.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία